Fantastiska Forserum lockade 130

Närmare ett gross personer samlades i Forserum på måndagen 16 april för att möta representanter inom näringslivet, lyssna till intressanta föredrag och inte minst besöka två spännande företag – värdföretaget Expodul och Forserums Verktygsindustri.

Nässjö Näringsliv AB:s veteran tillika marknadsdirektör Holger Jonasson höll i sedvanlig ordning samman evenemanget som konferencier och humorist. Under kvällen hamrades budskapet in om Nässjö som The Railway Town, en satsning som applåderats av såväl ministrar som giganter inom tågvärlden.

Men framför allt var Forserums och de intressanta föreläsningarnas kväll.
Tommy Thyselius VD hos värdföretaget Expodul gjorde en initierad presentation av företaget tillsammans med goda medarbetare. På samma sätt tog Magnus Hallenborg, Torbjörn Andersson och Richard Fagerstrand hand om gästerna när man besökte Forserums Verktygsindustri. Besöken imponerade tveklöst på deltagarna som gång på gång under kvällen fick ytterligare klarhet i vilka fina företag som finns i Forserum.

Det informerades också om den satsning som Nässjö kommuns industribyggnads AB har gjort genom att man förvärvat en tomt mitt i det heta industriområdet där man ämnar uppföra en företagsby.

Magnus Penker, från Londonbaserade Bearing Consulting, talade om innovationskraft på ett inspirerande sätt. Sverige är bra på innovation, men inte lika bra på att få ut sina innovationer på marknaden, menade han och delade med sig av inspiration från företag som verkligen lyckats – och förklarade varför (bland annat berättade han om ett litet företag vid namn Gillette, som genom ett antropologiskt kunnande har dragit nytta av mannens morgonritual). Penker har bloggat om tillställningen.

Claes Johansson, vd för Nässjö Näringsliv AB, gav en överblick över vad som är på gång i Nässjö och pekade på större satsningar i form av bland annat utbildningssatsningen Logkomp. Bland de som får del av satsningen finns de två Forserumsföretagen Jeld-Wen och Ceos representerade. Här berättade Johansson också om OneDoor-metoden som innefattar ”snabb och smidig service och goda råd i förtroende”. Här nämndes Forserums Verktygs expansion och Expoduls etablering, där företagen fått stöd inom ramarna för OneDoor. Dessutom intervjuades Claes Skogman, vd för Ragnars Inredningar, om sin etablering i Forserum och hur de har gått från 30-tal anställda till ett tiotal ytterligare.

Eskilsons Mat & Catering stod för den uppskattade maten och deltagarna fick chansen att via intervjuer och föredrag bekanta sig med Arne Truedsson på Swedoor, Urban Stenevi, CEOS, och Thomas Peters, YIT samt ett antal andra deltagare via spontana intervjuer.

Kvällen avrundades med ett framträdande av relationsexperten Alf B Svensson på temat ”ett rikt och meningsfullt liv”.


Glimt från Magnus Penkers anförande om hur Lego var på väg mot bråddjupet men vände till storvinst med ett helt nytt tänk.


Det ligger mycket tänk bakom en så enkel sak som att sälja rakblad.

[nggallery id=36]