”Fantastiska Forserum!” samling på lördag

För att backa upp Forserums näringsliv och samhälle tog Nässjö Näringsliv AB i nära samverkan med Nässjö kommun och en rad andra aktörer initiativ till arrangemanget ”Fantastiska Forserum!” som genomförs nu på lördag den 29 augusti.

Nu på lördag blir det en riktig familjeinriktad folkfest som kommer att dels vara på det gamla folkparksområdet i Forserum. Det blir också Öppet Hus vid Sörbyvägen där Expodul och Stemaprint samverkar med Lundberg & Carlssons Byggnads AB samt Nässjö Byggnadsplåt och Eskilsons Mat & Catering. På andra sidan gatan närheten visar Nässjö Industribyggnads AB upp en 10 000 kvm stor ledig industritomt. I gamla folkparksområdet uppträder den berömde illusionisten Jimmy Swärdhagen. Här blir det också intervjuer, medverkan av en rad föreningar och företag och flera aktiviteter för barnen.

Nässjö Näringsliv AB har i nära samverkan med Nässjö kommun och en rad andra aktörer tagit initiativ till dagen som kallas ”Fantastiska Forserum!”. De har mött ett starkt gensvar från såväl företag som samhällsföreningen och enskilda personer.

Syftet med dagen är att lyfta fram Forserums starka sidor. Samhället är attraktivt med en fin skola, starkt föreningsliv, många spännande företag och ett perfekt läge mellan Jönköping och Nässjö. Målsättningen är att arrangemanget skall bidra till ökad inflyttning, vilket gynnar såväl näringslivet som Forserum i stort.

I Forserum finns det bland annat ett antal spännande villatomter och en aktuell industritomt. Samtidigt som det råder akut tomtbrist i exempelvis Jönköping. Detta faktum lyfts fram på lördagen.

Vid folkparksområdet genomförs intervjuer med såväl Årets Företagare Torbjörn Andersson, liksom en rad personer som bor i Forserum. Kommunledningen med kommunstyrelsens ordförande Anci Magnusson i spetsen är också på plats.
– Vi har jobbat rejält med arrangemanget sedan januari månad. En dag av den här kalibern måste planeras in i minsta detalj. Det har varit glädjande att möta entusiasmen både från företag, föreningar, Forserumsbor och kommunledning, berättar Holger Jonasson från Nässjö Näringsliv AB, som är projektledare.

> Mera om arrangemanget finns på www.nnab.se/forserum