Nässjö viktig ort för Infranord

Det går numera riktigt hyggligt för Infranord, som har betydande verksamheter i Nässjö genom Infranord Components och mycket arbete kopplat till underhållssidan. Företagets personalchef ser framåt med tillförsikt.

Det går numera riktigt hyggligt för Infranord i Sverige.
– Visst har vi haft det jättetufft. Under fem år har vi minskat antalet anställda med 1 000 personer. I dag är vi runt 2 000. Men nu är vi på rätt sida nollstrecket när det handlar om ekonomin, berättar Personalchef Torgny Johnsson som finns vid huvudkontoret i Solna.

För Infranord ingår verksamheten i Nässjö ingår som en viktig del. Här finns såväl Infranord Components, liksom Infranords omfattande verksamhet på underhållssidan. Den som vill göra en optimistisk tolkning av intervjun med Torgny Johnsson vill gärna tro att Infranord – efter några tuffa år i Nässjö – kan blicka framåt med viss tillförsikt.

Att ett företag kan gå från cirka 3 000 till 2 000 anställda och därmed gå med vinst är naturligtvis inte unikt. Men samtidigt är det inte 1 000 personer mindre som är i verksamhet när man skall tjäna företaget. Sommartid kan det hända att man faktiskt håller igång runt 3 000 personer via underleverantörer.

Torgny Johnsson tror att det blir ordning på svenskt järnvägsunderhåll framöver. Det finns så många aktiva och duktiga entreprenörer som jobbar med att driva, bygga och underhålla järnväg, så får vi bara chansen skall det nog bli bra ordning på svensk järnväg, säger en personalchef som uppmärksammats för hur Infranord jobbar för att vara en attraktiv arbetsgivare.