Företagare fick insikter i stresshantering

Hur hanterar vi stress och vad kan vi göra för att skippa väggen? Årets huvudtalare på NNAB:s näringslivsträff bjöd på både skratt och värdefulla tips för stresshantering.

Företagare fick insikter i stresshantering

Företagare fick insikter i stresshantering

Företagare fick insikter i stresshantering

Företagare fick insikter i stresshantering

Företagare fick insikter i stresshantering

Hur får man ihop höga ambitioner utan att bli utmattad? Så inledde Anna Thoursie och Lisa Bengtsell sitt föredrag på näringslivsträffen den 30 maj. Den här gången befann man sig på Holmgrens Bil och i publiken satt runt 120 personer. Anna Thoursie och Lisa Bengtsell är väl pålästa inom ämnet. De gav svar på frågorna: ”Vad skapar stress?”, ”Vad är stress?”, ”Vad ger stress för konsekvenser” och ”Hur hanterar vi stress?”. Framförallt lyfte man fram två konkreta tips för hur man kan agera för att få en mindre stressig vardag och arbetssituation.

”Rigga ditt liv”

– Det ena tipset som vi vill ge med er är att rigga ditt liv så att du har en buffert när du behöver den. Vad är då att rigga sitt liv? Jo, det handlar om att kika på vad har jag runtomkring mig, hur ser mitt liv ut? Har jag en balans i vardagen? Det kan handla om att kanske inte börja med det där renoveringsobjektet och istället ge sig tid åt att vila, sade Anna Thoursie, socionom och psykoterapeut.

Ge dig själv betänketid

– Att rigga sitt liv är någon man måste göra innan man blir stressad. För när man är stressad tar man inte så smarta beslut, men det finns saker som man kan göra i stunden som man är stressad och det är att ge sig själv betänketid. Det är ett otroligt enkelt och klockrent sätt att ta fram våra ”smarta jag”. Istället för att säga ja direkt till chefen när hon kommer in och frågar ”Fixar du det här?”, så kan man svara ”Jag ska kika på det, jag återkommer om 2 minuter”. Så kanske man ser att man faktiskt inte har tid och istället säger nej för ett stressat ja, sade Lisa Bengtsell, legitimerad psykolog.

Näringslivsträff bjöd på mycket

Deltagarna fick inte bara råd kring stresshantering, utan träffen gav även plats för näringslivsnyheter, företagsinformation om Holmgrens Bil och kunskap kring digitalisering. Ett program som Nässjö Näringsliv skapat i samarbete med eventbolaget Kulissmakarna, och naturligtvis värdföretaget Holmgrens och samtliga talare.

Nytt koncept – quiz, workshop och mingel

I samarbete med Kulissmakarna fick vårens näringslivsträff även en ny programpunkt – aktiviteter, workshop och mingel. Deltagarna delades in i tre grupper som cirkulerade kring tre olika stationer. Vid scenen höll Viktor Fransson och Joakim Skirhammar från HR-strateg en workshop kring självinsikt och värderingar. Här fick deltagarna bland annat uppskatta vilken personlighetstyp man har enligt DISC. Vid en annan station fick deltagarna svara på ett quiz om Holmgrens Bil där frågorna satt i bilarna, och vid den tredje var det mingel under parasoller.

– Det har varit jättetrevligt. Bra upplägg med duktiga föreläsare precis som förra gången, sade Hans Schenberg, företagsrådgivare vid Arbetsförmedlingen.

– Man missar inte en näringslivsträff, skämtade kommunalråd Anders Karlsson. Det har varit ett väldigt intressant upplägg och roligt med nya inslag som tipstävlingen.

– Näringslivsträffarna är ett kul sätt att träffa andra i näringslivet och mingla, sade Malin Annerhult, VD för Höglandets Kompressorservice.