Greger och Linda – nya ägare för ICA Kvantum Nässjö

Henrik och Johan Iburg lämnar ICA Kvantum med rekordår bakom sig. Den 1 juni tar Nässjöparet Greger och Linda Carlpihl över: ”Vi ser fram emot att utveckla butiken vidare tillsammans med medarbetarna.”


Henrik och Johan Iburg.


Greger och Linda Carlpihl.

Efter 19 framgångsrika år bär det av mot nya utmaningar för Henrik och Johan Iburg. Under brödernas tid har ICA-butiken vuxit från 50 medarbetare till närmare 90. Man har även ökat omsättningen med 100 miljoner kronor. Dessutom slog man både försäljningsrekord och dagsförsäljningsrekord förra året.
– Det är tack vare våra lojala och serviceinriktade medarbetare som vi har kunnat göra den här resan. Tillsammans med dem, och våra trogna kunder, har ICA i Nässjö kunnat utvecklas till den butik som den är idag, säger Johan Iburg.
– Det är blandade känslor att lämna butiken. Det känns givetvis tråkigt att lämna alla kollegor och kontakter som man har här samtidigt som det känns kul med nya äventyr. Det känns även oerhört tryggt att få lämna över butiken till just Greger och Linda som vi känner sedan innan, säger Henrik Iburg.

Rutinerade ICA-handlare

De nya ägarna har flera års erfarenhet av att starta, driva och utveckla ICA-butiker. ICA Kvantum i Nässjö blir den sjätte butiken som paret engagerar sig i.
– Vi ser en fortsatt utveckling av butiken och hoppas kunna tillföra nya tankar och idéer. Vi drivs av att utveckla butiker och gillar att ta oss an nya utmaningar. Nu var det dags för en ny utmaning och att denna butiken låg i vår hemstad var givetvis en bidragande faktor till att vi ville ta över just denna, säger Greger Carlpihl.
– Vi ser fram emot att jobba med teamet som vi vet består av duktiga personer. Det ska bli kul att få lära känna dem än mer och utveckla butiken tillsammans, säger Linda Carlpihl.

Samtidigt som Linda och Greger tar över Nässjöbutiken kommer man parallellt driva ICA Kvantum i Huskvarna, fram tills man hittar en ny handlare.