”Forserum är bättre än Gnosjö”

De startade vid årsskiftet och har redan sex anställda. I Forserum är ingenting omöjligt, menar JRL Industriteknik, som upplever ett fantastiskt samarbete mellan företagen på orten.

20141031_JRL

Forserum är det nya Gnosjö, om man får tro Joakim Karlsson och Mattias Jonsson på JRL Industriteknik. Företagets framgångar sägs till stor del bero på samarbetet grannar emellan.
– Ingenting är omöjligt här, alla är väldigt vänliga. Det är lite av ett nytt Gnosjö…nej, Forserum är rent av bättre än Gnosjö, säger Joakim Karlsson, VD för JRL Industriteknik.

Man hjälps åt i Forserum. Om lokalerna blir för små, ja då fixar hyresvärden det. Eller om det uppstår akuta problem kliver företagen ut ur sin komfortzon för att hjälpa varandra. Grannsämjan, med andra ord, har varit en bidragande faktor till JRL:s framgångar. Och det fungerar åt båda hållen – med sin unika kunskap bidrar JRL till att utveckla de intilliggande företagen. Ett typexempel på ett synergiskt industrisamhälle, med andra ord.
– Vi har haft en väldigt bra start och fått ett väldigt gott mottagande av kunderna. Vi vill rätt mycket. Vi har bra service, vi håller det vi lovar med leveranstider och så vidare. När man växer såhär snabbt så måste man lämna bra jobb. Det tar lång tid att bygga upp ett bra namn, säger Joakim Karlsson.

JRL Industriteknik delar hus med systerbolaget Work System (en framgångssaga i sig) i Forserums industriområde, och de båda företagens framgångar hänger ihop.
– Det började med att Work System behövde en specialavdelning för att avsluta jobben i sina bilar, samtidigt som vi ville ha kunder. Vi tillverkar specialmaskiner, robothantering, automationslösningar och speciallösningar tillsammans med kund. Det kan vara hela vägen från idé till färdig produkt. Work System är idag vår största kund, men vi har kunder inom flera olika områden, i såväl fordons- som metall- och träindustrin, säger Joakim Karlsson.

I företaget finns kompetens för hela processen från 3D-CAD till slutfinish. De ombesörjer även pulverlackering via underleverantörer. Samtidigt har de en service- och underhållsenhet som utför licenssvetsning, anborrning och liknande. Många kunder finns i Jönköping och Tenhult med omnejd.
– Vi är en stor hjälp för VVS:are för de har oftast inte möjlighet att sköta licenssvetsning i egen regi. Idag har vi två servicebilar som snurrar för fullt, men inom kort vill vi utöka med ytterligare en bil och ta oss an Nässjö och Eksjö, säger Mattias Jonsson, servicechef på företaget.

JRL Industriteknik må vara nystartade som företag, men de har många års erfarenhet inom maskinbyggnation, legotillverkning, konstruktion, licenssvetsning, fjärrvärmesvetsning för att nämna några av strängarna på lyran. Med en redan bra maskinpark gör de kontinuerliga investeringar för att matcha kundernas behov.
– Det är det som är så roligt med JRL Industriteknik, vi ser verkligen inga begränsningar, avslutar Joakim Karlsson.

>>Just nu söker Work System och JRL nya medarbetare