Fotvårdare invaderar Nässjö

Nästa vecka håller Svenska Fotterapeuter sin årsstämma i Nässjö – fyller Hotell Högland och avnjuter närproducerat.
Annelie Linnaeus och Marianne af Ekenstam
Annelie Linnaeus och Marianne af Ekenstam, fotvårdare i Gränna respektive Nässjö.

Om du har problem med fötterna kan det vara läge att hålla sig nära hotell Högland 25-27 april. Då invaderas nämligen hotellet av 170 fotvårdare från Sveriges alla hörn. Det är Svenska Fotterapeuter som i år håller sin årsstämma i Nässjö.
– Nässjö ligger nära järnvägen, det är lätt att komma hit och det är nära till hotellet, ett stort fint hotell. Nässjö har ställt upp fantastiskt, vi har fått positiv respons från hotellet, turistbyrån och en mängd butiker i stan som har bidragit med priser till våra event, säger Marianne af Ekenstam, som är fotterapeut i Nässjö.

Tillsammans med Annelie Linnaeus från Gränna håller hon i trådarna för konferensen som i år fallit på Jönköpings läns sektion av förbundet. Alla fotvårdare i Nässjö har arbetat hårt med förberedelserna inför årsstämman som kommer att bli ”närproducerad” på alla sätt och vis. Även talarna är lokala produkter. Bland annat talar relationsexperten Alf B Svensson, Nässjö och läkaren Lars Wangmo, Värnamo.
– På fredag blir det isterband från Nässjö Chark. Vi från Jönköpings län som arrangerar det hjälps åt att bidra till att det blir Smålandstema. Peje Johansson kommer på kvällen och underhåller och Krister Clifford som är präst i Huskvarna, ger oss ord på vägen, säger Annelie Linnaeus.

Under arrangemanget kommer årets fotterapeut att utses och nyauktoriserade fotterapeuter uppmärksammas. Ett antal leverantörer från branschen ställer ut och nya affärskontakter kan knytas. Evenemanget inleds på torsdagen med Zumba på Nordic Wellness och sedan spa.
– Det är alltid kul att träffa kollegor och det känns fantastiskt för Nässjö att få vara värd för ett sådant här evenemang, avslutar Marianne af Ekenstam.