Framtidens mötesteknologi är här

Prodoc Center Småland marscherar vidare med nya produktområden – erbjuder toppmodern interaktiv mötesteknologi.

Prodoc Center Småland är först i Småland att leverera Optomas ultrakortskjutande Finger Touch-projektorer. Eller på svenska: en stor interaktiv whiteboardtavla kopplad till datorn.
– Det är som en förlängd arm av din pc, lite grann som en stor ipad. Man kan utnyttja den i möten, presentationer, styrelsemöten med mera. Idag används den av alla typer av företag – konstruktörer, mäklare, elitidrottsklubbar som kan visa sekvenser direkt på skärmen, pausa och rita, säger Oktay Cimen, en av ägarna i POC i Jönköping AB som driver Prodoc Center Småland.

Det fungerar så att datorskärmen projiceras på en stor vägg och att man kan arbeta med händerna direkt på väggen – öppna och redigera dokument, visa filmer, rita direkt på skärmen. Framtiden tycks ha anlänt. I grund och botten handlar det om att skapa kreativa mötesrum. Produkterna har funnits ett tag men aldrig varit så högkvalitativa och kostnadseffektiva som nu. Oktay Cimen ser en stor marknad för den nya produkten.
– Vi ser en stor potential att växa i det här området och har en bra distributör. Vi ser redan ett stort behov idag, men det kommer bara att öka. Det kommer att finnas den här typen av lösningar i alla mötesrum de närmaste åren. Många kunder vill kombinera våra tjänsteområden där dokumenthantering är störst idag. Det gör att man får ett avtal och en leverantör. Vi har en expertis och fokuserar på kundbehovet i tjänsterna vi levererar, säger han.

Vid en visning i Prodocs lokaler i Jönköping är kunder och samarbetspartners på plats för att se en demonstration av tekniken. Fredrik Trolander vid Husman Hagberg i Mullsjö-Habo är en av dem som redan fastnat för lösningen och använder den på sitt kontor.
– När kunderna kommer in på kontoret så visar jag en hög transparens i hur prospektet kommer att bli, vad det är för text, bilder och så vidare. Man gömmer sig inte bakom sitt eget skrivbord eller sin skärm. Plus att de ser det i större skala. Jag tror att det bidrar till att sänka tekniktröskeln. Man kan vara med och röra med fingrarna, med tuschpennor, så man använder den som en vanlig whiteboard, säger han.

Även en hel del hotell finns bland kunderna, som ofta har behov av att kunna erbjuda sina konferensgäster den senaste tekniken. Genom att ha en funktionshyra ser Prodoc till att den senaste utrustningen alltid finns på plats, istället för att kunden kontinuerligt behöver köpa den nyaste versionen.
– Det finns otroliga användningsområden för den här utrustningen, det är bara fantasin som sätter gränser, säger Oktay Cimen.

Prodoc Center Småland täcker hela landskapet med lösningar för allt ifrån mötesteknologi till dokumenthantering, med fokus på Växjö, Jönköping och Nässjö.