FSG når nya höjder

2015 blev ett toppenår för Forserum Safety Glass. Omsättningen ökade med 25 procent och förväntas att öka även i år.
FSG
Mats Andersson och Josef Zetterberg

Det går bra för Forserum Safety Glass, eller som deras företagsutvecklare Mats Andersson uttrycker det ”Det går alldeles lysande!”. Företaget växer sig allt större och under den senaste tiden har man gjort ett flertal investeringar. Bland annat har man köpt in nya maskiner och börjat tillverka ”tänd och släck”-glas. Dessutom har man rekryterat.
– Det här året har börjat väldigt bra. Vi har redan anställt fem personer och kommer att anställa tre personer till. Om vi fortsätter att växa som vi gör nu kommer omsättningen att öka även i år, säger Mats Andersson.

FSG investerade nyligen i en helautomatiskt bandslip. Man har också investerat i en ny PVB printer som gör det möjligt för företaget att jobba med bilder i betydligt högre upplösning än tidigare. Josef Zetterberg, säljare på FSG, berättar att ingen annan i hela norden har den här printern.
– Vi jobbar med en teknik där vi inte printar direkt på glas utan vi printar på PVB folie som är skiktet mellan två glas. Vi är en av få i hela världen som behärskar den här tekniken. Fördelen med att trycka på PVB folie är att motivet blir skyddat mot yttre påverkan, som repor, klotter och UV-strålning. Det får en helt annan hållbarhet än när man trycker direkt på glas, säger han.

Man har inte bara utökat maskinparken, utan även produktutbudet. I mars fick FSG licens för att börja tillverka så kallade ”tänd och släck”-glas. Med ett knapptryck går glaset från transparent till frostat.
– Sådana här glas är perfekt till konferensrum eller om man har ett kontorsfönster ut med gatan och behöver vara ifred en stund. Då är det bara att trycka på strömbrytaren så blir det frostat, säger Mats.

FSG har planer på fler investeringar, men så länge det inte är klubbat vill man inte gå ut med vad det är för sorts investeringar. Däremot kan man säga att de är många och framtiden – den ser ljus ut för FSG enligt Josef Zetterberg och Mats Andersson.