Han blir projektledare för Nordic Infracenter

Hans-Inge Almgren har rekryterats till projektledare för Nordic Infracenter.
Nordic Infracenter
Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv AB, välkomnar Hans-Inge Almgren som projektledare för Nordic Infracenter.

Hans-Inge Almgren har en lång erfarenhet inom projektledning – och längre kommer den att bli. Han träder nu in i rollen som projektledare för Nordic Infracenter, och det gör han med stor glädje och passion.
– Det betyder otroligt mycket för mig att få leda ett så viktigt projekt. Det är både spännande och utvecklande, och jag kommer verkligen att satsa hundra procent, säger han.

Nordic Infracenter är ett treårigt projekt som samlar utbildning, utveckling och företag under ett och samma tak. Det är till för att stödja och i möjligaste mån bidra med utvecklings- och kontaktinsatser för järnvägsrelaterade verksamheter. Idén till ett infracenter formades för fem år sedan och Nässjö Näringsliv Ab:s styrelse har haft med området i sin strategiska plan. Sedan dess har idén utvecklats och den 27:e april blev det klart att projektet skulle genomföras.
– Jag ställer mig ödmjukt till det arbete som ligger till grund för utvecklingen av Nordic Infracenter, och jag ska försöka att förvalta det arbetet på bästa sätt tillsammans med alla berörda intressenter, säger Hans-Inge Almgren.

Genom åren har Almgren haft flera olika befattningar, framförallt chefspositioner. Han har bland annat arbetat som avdelningschef på Banverket Industridivision. Det var även här som hans intresse för järnväg verkligen tog fart. Ett intresse som han nu kommer att få arbeta med och som han verkligen ser fram emot.
– Framtiden ser ljus ut för järnvägsbranschen och utvecklingsmöjligheterna är oändliga. Både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Tillsammans ska vi, jag och intressenter, se till att branschen får den uppmärksamhet och utveckling som den förtjänar, säger han.

Nässjö Näringsliv AB:s VD Claes Johansson är glad över att snart ha projektledaren på plats.
– Vi hälsar Hans-Inge välkommen, han kommer att ha en nära samverkan med både företag och skolor som exempelvis Brinellgymnasiet och Nässjöakademin, säger han.

På fredag den 20 juni kommer Hans-Inge Almgren att presenteras vid ett arrangemang som kallas för ”Möt Nordic Infracenter”. Som namnet avslöjar kommer inte bara Almgren att presenteras, utan även projektet. Dessutom kommer flera intressanta aktörer att tala, bland annat Anci Magnusson, ordförande i kommunstyrelsen, Anders Löfgren, VD för Svensk Tågkraft och Björn Peters, forskningschef på VTI i Jönköping. Så om man vill veta mer om Nordic Infracenter och träffa Hans-Inge Almgren kan man passa på att besöka arrangemanget.