Full fart framåt för Fantastiska Forserum

Inspirerande möten, framtidstro och glädje präglade arrangemanget Fantastiska Forserum där företag, föreningar, kommunen och näringslivsbolaget samverkade för att visa på samhällets bästa sidor.

Det var mer än en gång som uttrycket ”Forserum – på kommunens framsida” yttrades vid arrangemanget Fantastiska Forserum lördagen den 29 augusti. Ett arrangemang avsett för att bidra till att ge vind i seglen åt ett spännande samhälle. Samt också för att visa på den hyggliga tillgången på prisvärda tomter som ligger bara en kvart från Jönköping och ytterligare några minuter från Nässjö.

Vid Sörbyvägen var det Öppet Hus hos Expodul och Stemaprint. Där fanns också Byggnadsfirma Lundberg & Carlsson AB, samt Nässjö Byggnadsplåt och Eskilsons Mat & Catering som serverade Vrigstad ostkaka. Alldeles intill var Nässjö Industribyggnads ordförande Bengt Lennart Larsson på plats och tog tillfället i akt att presentera den 10 000 kvadratmeter byggklara tomten som finns i direkt närhet.

Vid folkparksområdet, där de lediga tomterna finns, var svängrummet av naturliga skäl större. Under de fyra timmarna bjöds besökarna på spännande besöksmål som tilltalade alla åldrar. Barnen hade en 34 meter lång hinderbana. Man fick åka gratis med Hults Brukshästar och fick lära sig mycket nyttigheter av räddningstjänsten. Både barn och vuxna fick också öva prickskytte och annat vid stationerna där de olika medverkande aktörerna fanns på plats.

Intresset för de lediga tomterna var påtagligt och flera intresseanmälningar gjordes. Husföretag och mäklare kunde notera kommande kundbesök i sina almanackor. ER Bil erbjöd en helg med fri bil från ER Bil och Avis och fick säkert nya kunder. Generellt sett måste dagen betecknas som mycket lyckad.

Bo Jansson i Samhällsföreningen som varit mycket aktiv under åtta månaders planeringsarbete gladdes tillsammans med många andra. Initiativet till dagen kom från Nässjö Näringsliv AB. Projektledaren Holger Jonasson underströk det kraftfulla engagemanget från Nässjö kommun, tekniska kontoret, affärsverket, turistbyrån och många andra, från deltagande företag och föreningar och från alla med koppling till Forserum.
– Ett jätteroligt projekt att jobba med. Det här med att Forserums ligger på ”kommunens framsida” är något att ta på verkligt allvar. Jag skall återkomma till detta. Det ligger mera i detta än vad många anar, summerar Holger Jonasson.


 

> Se bildcollage med bildtexter här!