Habibson i nationellt uppdrag åt Schwarzkopf

Frisören Elias Habibson har tecknat avtal med Schwarzkopf och kommer att utbilda och inspirera frisörer runtom i landet – blir en del av Schwarzkopfs ”creative team”.

schwarzkopf

Förra året blev Elias Habibson med frisersalongen Trend by Habibson nominerad till priset som Årets Frisör Herr av Frisörföretagarna. Det var en språngbräda till många nya kontakter. Nu tar Habibson ett steg ut i Sverige och har tecknat avtal för att ingå i Schwarzkopfs ”creative team”.
– Jag kommer att göra tre till fem uppdrag i månaden för Schwarzkopf. Det handlar om evenemang, att vidareutbilda frisörer, visningar, hårshower och annat. Jag får en kick av att komma ut och jämföra mig med de bästa. Jag vill bli en inspirationskälla för branschen, säger Elias Habibson.

Salongen kommer att fortsätta bedrivas som vanligt eftersom de flesta uppdragen sker på helger när även andra frisörer har möjlighet att delta.
– Det som är roligt är att jag kan utvecklas mycket själv på ett sådant företag. Det innebär att jag kommer att vara först med det senaste. Vi får in nästa års kollektion redan nu. På så sätt ligger man ett steg före hela tiden, säger han.

Med egna kollektioner och ”photo shoots” har Elias Habibson redan synts en hel del i branschen – bland annat i Mirror Magazine och Frisörtidningen. I och med samarbetet med Schwarzkopf får han ytterligare en plattform att visa upp sina färdigheter. När Eurovision Song Contest har arrangerats i Sverige och Danmark är det just Schwarzkopfs creative team som stått för stylingen av artisterna. I vår äger tävlingen rum i Stockholm och det finns goda chanser att Schwarzkopf återigen får uppdraget.
– Det är lite av en win-win situation: Schwarzkopf kan tjäna på att ha en ung kille som mig som är hungrig, och jag får en chans att synas på rätt ställen. Om jag skulle anordna egna visningar skulle det inte dra alls många så det är jättekul att ha en sådan partner.

Det är knappt tre år sedan salongen öppnade och kundtillströmningen ökar hela tiden. Elias tar in praktikanter från Brinellgymnasiets frisörprogram och kommer snart även att vara coach åt ett antal elever i ett projektarbete.
– Jag älskar att motivera och inspirera unga människor. Därför gör jag det trots att tiden egentligen inte finns, säger han.

Även i år hoppas Elias Habibson att bli nominerad till Årets Frisör – och helst vinna denna gång. Det återstår att se om förhoppningarna slår in.