Elias Habibson kan bli Årets frisör

Hans tekniska skicklighet och utmärkta sinne för detaljer tog honom till finalen – Nässjöbon Elias Habibson kan bli Årets frisör 2015.
Elias Habibson kan bli Årets Frisör
Elias Habibson, här med sina två bidrag till tävlingen.

Det är inte första gången som Elias Habibson blir nominerad till Årets frisör. Sveriges största frisörtävling som anordnas av Frisörtagarna, branschens organisation. Som förra året tävlar Elias inom kategorin Årets Herr och som alla tävlande har han även chansen att vinna det största priset av dem alla – Årets frisör 2015. Och Elias, han åker för att vinna båda prisen.
– Jag är med för att vinna, det är den inställningen jag har. Sedan får det gå som det går. Förra året lyckades jag inte kamma hem något pris, men under det här året som har gått har det hänt väldigt mycket och jag har utvecklats, så jag tror absolut att jag har en chans att vinna, säger Elias.

Vinnarna koras under en stor gala i Stockholm den 5 mars. Då kommer alla nominerade att få göra en livepresentation inför en stor publik och jury. Elias är en av fyra som tävlar inom kategorin Årets Herr. Han har redan valt ut vilket av sina två bidrag som han ska tävla med.
– Jag avslöjar inte vilken, men jag kan säga att jag inte väljer att gå den enkla vägen. Jag har valt den frisyren som jag tycker sticker ut mest och är ny för ögonen, säger Elias.

Konkurrensen är hård och för varje år söker allt fler till tävlingen. Bara att vara med är en vinst i sig, något som Elias fick känna på förra året.
– Efter tävlingen tecknade jag avtal med Schwarzkopf. Det hade aldrig hänt om jag inte hade varit med och fått chansen att visa upp mig och knyta nya värdefulla kontakter, säger han.

För att vinna tävlingen måste man imponera på en jury som består av etablerade namn i branschen. Det man vinner som Årets Frisör är en vinstcheck på en summa pengar och möjlighet att hålla i en visning. Som kategorivinnare brukar man få fina priser från sponsorer, oftast i form av utbildningsstipendier, men framförallt vinner man äran.
– När jag inte jobbar i min salong, Trend By Habibson, kommer jag att öva inför tävlingen. Själva frisyren tar cirka en timme att göra, men all förberedelse tar flera månader. I slutändan får man ett resultat, men det är resan dit som är det roliga, avslutar Elias.