Han öppnar Din Skogsbyrå i Nässjö

Kjell Antonsson, mångårig skogsmästare och fastighetsmäklare, öppnar Din Skogsbyrå i Nässjö – och erbjuder rådgivning till skogsägare.

Fastighetsförmedling, frågor kring ägarbyte och ekonomisk rådgivning. Det är några av de tjänster som nyöppnade Din Skogsbyrå i Nässjö erbjuder skogsägare. Företaget drivs av Kjell Antonsson, som har lång erfarenhet som både skogsmästare och fastighetsmäklare inom jord- och skog.
– Jag äger och brukar själv två skogsfastigheter sedan länge och förstår skogsägarens tänk kring sitt ägande, ekonomiskt, skogligt och känslomässigt, säger Kjell Antonsson.

Eftersom många som idag äger skogsfastigheter har förvärvat egendomen under en generationsväxling, finns det många gånger ett behov av ökad kunskap om vad ägandet innebär.
– Det finns ungefär 200 olika lagstiftningar som berör skogsägande. Frågor gäller ofta samägandeupplösning, avstyckning, fastighetsbildning – och inte minst skattefrågor. Tanken är att kunna hjälpa till med de flesta behov som dyker upp kring ägandet av en skogsfastighet.

Kjell Antonsson har över 30 års erfarenhet av skogsbruk, skogsekonomi och fastighetsförmedling.
– Det är viktigt att försöka få ett ägarbyte eller en samägandeupplösning att göras så rättvis den kan bli. Här blir det mycket pengar och man kan se delar av människan som man inte ser annars. Det är mycket psykologi i det här jobbet, säger han.

Det gäller att kunna få till en lösning som alla känner att de är tillfreds med, menar Kjell Antonsson.
– Det är väldigt tillfredsställande när man lyckas med bra lösningar vid ett generationsskifte, ekonomiskt, skattemässigt och så vidare. Många kan ha hållit på att prata om det, men det blir ofta ingen verkstad förrän de kommer till någon som mig och tar itu med det, säger Kjell Antonsson.

Din Skogsbyrå finns på Storgatan 26 B, 571 21 i Nässjö.