Han startar nytt järnvägsföretag i Nässjö

Han har bland annat varit platschef vid det stora Hallandsåsprojektet och räds inte uppgifter även om projekten omsätter 200 miljoner kr. Nu har Freddie Kvist startat bolaget Nordic Rail Efficiency med bas i Nässjö. Jobb har han gott om.

Han startade företaget Nordic Rail Efficiency dagen efter han lämnat sitt tidigare jobb. Freddie Kvist medger oförbehållsamt att det låg rejäl planering bakom det beslutet. Han började som svetsare, avancerade som arbetsledare och han har varit platschef. Senast vid Hallandsåsprojektet där han var med att bygga både kontaktledning, bana och signalsystem. Tio år i järnvägsbranschen har gett honom gedigen erfarenhet. Han var inte orolig för att starta i egen regi.
– Jag jobbar som konsult. Det närmaste året har jag fullt upp. Om jag tänker anställa flera efter hand blir en senare sak att tänka på. Det kan vara klokt att ta en sak i taget,
säger Freddie Kvist.

Freddie Kvist är övertygad om att järnvägsbranschen är en framtidsbransch. Här finns hur mycket som helst att göra. Han är också positivt inställd till det blivande projektet Nordic Infracenter som kan komma att bli till gagn för järnvägsrelaterade företag i hela regionen.