Här matchas arbetsgivare med medarbetare

Ett smidigt sätt att träffa människan bakom cv:t – det är tanken med Jobbchansen, en satsning där arbetsgivare och arbetssökande får chans att lära känna varandra.

20150521_jobbchansen

På tisdag 26 maj träffas ett antal arbetsgivare och arbetssökande på Hotell Högland. Konceptet kallas Jobbchansen och tanken är att ljuv musik ska uppstå mellan parterna och leda till anställningar. Hittills har ett antal personer kommit i arbete via satsningen, där Arbetsförmedlingen är initiativtagare.
– Det är en möjlighet för företag att komma och presentera sig själva och sin verksamhet, berätta vad det är för typer av lediga tjänster de har, vilka kompetenser de behöver. Och där de sökande också får presentera sig själva, de tar med sig cv och personligt brev, säger Therese Carlbrant, Arbetsförmedlingen.

Efter att arbetsgivarna har presenterat sig själva blir det en form av ”speed meeting” där arbetssökande har möjlighet att sätta sig ner och samtala med företagen.
– Förra gången var det en arbetsgivare som sade ”jag har fått in ansökningar från de här personerna tidigare och då inte bedömt dem som aktuella för anställning, men idag så känner jag att jag vill gå vidare med dem, så jag kommer att ge dem en chans.” Och det är det som vi vill åstadkomma – att plocka fram vad som döljer sig bakom ansökningarna, säger Therese Carlbrant.

Vem som helst kan komma till Jobbchansen, både de som är arbetssökande och de som idag är anställda men är på jakt efter ett nytt jobb. För företagen är det ett bra komplement till mer traditionella former av rekrytering, menar Mia Johansson, Arbetsförmedlingen:
– Det är ett väldigt effektivt sätt för företagen att gallra igenom cv:n. Här kan de träffa kanske 20 personer under två timmar istället för att sitta och ringa runt på alla cv:n man får. Det här utesluter inte andra rekryteringssätt, man kan jobba med många parallella spår samtidigt, säger hon.

Jobbchansen har ägt rum varje månad sedan februari och nästa möte äger rum på tisdag 26 maj kl. 08.30-11.00 på Hotell Högland. Bland lediga tjänster finns bland annat truckförare, säljare och maskinoperatörer. Företag som är intresserade av att vara med i Jobbchansen är välkomna att kontakta Arbetsförmedlingen (>>läs mer).