Hårdkörning i Nässjö med Anders Wall

Det blev ett tufft program för 84-årige Anders Wall och hustru Charlotte den 5-6 februari i Nässjö. Möte med näringslivsfolk på Sandsjöfors Wärdshus, radiointervju, framträdande hos JSC IT-Partner och hyllning av ”Aktiestinsen” stod på programmet.

Han har fortfarande ett imponerande tempo, börsens äldste styrelseordförande Anders Wall som var i Nässjö och genomförde ett intensivt program den 5 och 6 februari. Middag med den berömda plankan på Sandsjöfors Wärdshus & Konferens på fredagskvällen följdes av radiointervju på lördagsmorgonen, samt ett specialmöte hos JSC IT-partner i Nässjö. Därefter var det dags för Anders och Charlotte Wall att ställa sig i kön bland de ca 170 personer som skulle hylla Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson på hans hundraårsdag.

Besöket hos Markus och Anna-Lena Andersson i Sandsjöfors hade sina poänger. Redan 2010 då makarna Wall medverkade vid Nässjö Näringslivs gala i Kulturhuset Pigalle så träffade man makarna Andersson. En gåva överlämnades till det duktiga krögarparet, liksom till andra som blivit Årets Företagare under 2000-talet. Överlämnandet avslutades med: ”vi hoppas att få komma och besöka er i framtiden”. Nu blev det av.
– Kvällen på Sandsjöbaden var en perfekt introduktion. Det var roligt att träffa dessa duktiga företagare. Det är sådana personer som utgör Sveriges ryggrad och ger hopp och tillit, summerade Charlotte Wall och maken,

Poddradio

På lördagsmorgonen arrangerades en poddradiointervju med Anders Wall då Magnus Johansson från EQP och Tomas Tränkner från Force Technology fick en rejäl pratstund med Anders Wall.
– Vi kör en poddradioserie som heter entreprenörsdriv och gör det rent ideellt och naturligtvis för att vi skall nå ut. Intervjuerna med Anders Wall blev så bra så vi har material till tre kommande program, berättade Magnus Johansson.

Succé hos JSC IT-partner

Lördagsförmiddagar brukar inte vara vikta för arrangemang med Nässjö Näringsliv AB. Men när nu Anders och Charlotta Wall ännu en gång besökte Nässjö försattes inte detta tillfälle. Det blev en succéartad träff med drygt 40 deltagare där temat var ”Det nya arbetslivet och sant entreprenörskap”. Grundaren Johan Schelin höll ett humoristiskt anförande och den ”resa” han hittills gjort som entreprenör och företagare. Efter Johan Schelins fina framställning kompletterades bilden av delägaren Petter Jacobs som aktualiserade ”Det nya arbetslivet” både genom att tala, visa bilder och ta med besökarna på en rundvandring i företaget.

Därefter slog sig besökarna till ro i det som kallas ”vardagsrummet” hos företaget. Anders Wall och Holger Jonasson från Nässjö Näringsliv AB slog sig ner i ett par fåtöljer. Det blev en trivsam dialog och Anders Wall svarade också på frågor från lyssnarna.
– Jag är rejält imponerad av detta företag och av ännu ett lyckat besök i Nässjö. Det som JSC IT-Partner visat upp har gett mig många nya tankar. Jag kommer att rekommendera vårt Beijer Academy att kontakta och besöka företaget, summerade Anders Wall.

Final hos ”Aktiestinsen”

Finalen på nässjövistelsen för makarna Wall blev att ställa sig i kön bland ca 170 gäster och medverka i hyllningen av Lennart ”Aktiestinsen” Israelsson. Därmed hade Anders Wall hållt sitt löfte som han berättade om ett år tidigare, då ”Aktiestinsen” fyllde 99 år.
-När han blir 100 år kommer vi att uppvakta honom. Jag är stor beundrare av den gärning han har utfört och den generositet han visat, berättade Anders Wall.

Fortsatta kontakter mellan Anders Wall och företagare i Nässjö är att vänta. Det finns många goda relationer att ta hand om.