Hårt tryck på Jobbchansen – arbetsgivare snabbintervjuar sökande

Arbetssökande köade för att samtala med företag när Arbetsförmedlingen arrangerade höstens första upplaga av Jobbchansen.

Torsdagen den 25 augusti inledde Arbetsförmedlingen höstens månatliga satsning Jobbchansen – en rekryteringsträff där arbetsgivare har möjlighet att klara av hela sin rekryteringsprocess på en dag. Efter en presentation av respektive företag har arbetssökande möjlighet att sätta sig ner för en kort pratstund med dem. Sju företag fanns representerade och ett stort antal arbetssökande sökte sig i ringlande köer till de respektive företagen.

ITAB söker just nu ett flertal anställda och fanns på plats för att knyta kontakter med kandidater.
– Det var ett väldigt bra forum. Man får några minuter att sitta ner, man får ett ansikte på personen i fråga. Nu har vi haft ute annons någon vecka och många som hade skickat in var där och visade sig. Jag tyckte att det var väldigt positivt, säger Susanne Hjertberg, personaladministratör, ITAB.

Träffarna äger rum på Hotell Högland en gång i månaden, men Arbetsförmedlingen börjar redan titta på möjligheten att genomföra Jobbchansen oftare i och med det stora trycket.
– Vi märker att det är ett stort tryck på arbetsmarknaden och det finns många jobb. Vi har blivit kontaktade av många arbetsgivare, idag är vi sju på plats idag och det känns jättekul, säger Mia Johansson, som tillsammans med Disa Ignell ansvarar för träffarna.

Jobbchansen är en av flera olika forum som Arbetsförmedlingen erbjuder arbetsgivare som är inne i en rekryteringsprocess.
– Om man är arbetsgivare och har ett rekryteringsbehov så är vi inte främmande för att ordna en speciell träff för den arbetsgivaren, antingen på plats på Arbetsförmedlingen, här på Hotell Högland eller alternativt att man ordnar en träff på företaget, säger Mia Johansson.

Höstens träffar äger rum 29/9, 25/10 samt 24/11.