Samtliga tågförarelever i Nässjö fick jobb

Det har varierat under åren, men just nu tycks en utbildning till tågförare ge garanti för att man verkligen får jobb. Samtliga elever vid Nässjöakademins första årskull är i arbete. Nu är en ny grupp under utbildning.

Det är spännande tider för de nya eleverna vid Nässjöakademins tågförareutbildning. 23 elever är igång med studier och praktik. Den första årskullens elever är i sin tur i arbete och befinner sig i olika uppdrag över hela landet.

I den nya årskullen deltar fyra kvinnor. Övervägande delen kommer från regionen. Elva elever kommer från Jönköping/Huskvarna/Habo medan Nässjö, Forserum, Malmbäck och Tranås också bidrar med elever.

Spännvidden är stor. En som tar sig an en riktigt utmaning är Karin Seiborg, 48, som är frilansande musiker men nu går in för helt nya spår i livet.

När första årskullen hade sin examen i början på juli var vi på plats och träffade elever som var mycket nöjda med utbildningen. Utbildningschef Helen Tarenius, biträdande rektor Martin Sievers, utbildningsledare Lars-Åke Hedman sken ikapp med BU-nämndens ordförande Leif Ternstedt samt elever och anhöriga.

Redan under utbildningstiden fick eleverna köra tåg med hjälp av instruktör. I bifogat klipp från invigningen berättar bland annat Mikael Fredriksson från Falköping att det var ett klockrent val att gå på Nässjöakademins utbildning.