Högt tryck på sommarjobbmässa

En ström av jobbsugna ungdomar och arbetssökande fyllde Pigallesalen under torsdagseftermiddagen. ”Vi har fått in många CV:n”, sade Torbjörn Wilhelmsson, butikschef för Intersportbutiken i Nässjö, och pekade på en ordentlig hög på bordet.

Högt tryck på sommarjobbmässa

Högt tryck på sommarjobbmässa

Högt tryck på sommarjobbmässa

Högt tryck på sommarjobbmässa

Högt tryck på sommarjobbmässa

Högt tryck på sommarjobbmässa

Högt tryck på sommarjobbmässa

Flera hundra personer tog chansen att söka jobb när Arbetsförmedlingen arrangerade sommarjobbmässa på Kulturhuset Pigalle. På plats fanns ett 30-tal utställare som var i behov av personal, alltifrån timvikarier till heltidsanställningar. Här fanns bland annat Intersportbutiken i Nässjö, som var en av flera utställare som hade fått många CV:n på sitt bord.

– Vi behöver en butikssäljare som kan vikariera hos oss under 9 månader och hoppas på att kunna hitta den personen här. Vi har fått in många intresserade, den stora utmaningen för just den här tjänsten är språket bland de sökande, sade Torbjörn Wilhelmsson, butikschef.

”Ett bra sätt att hitta kandidater”

Någon som har hittat personal på sommarjobbmässan tidigare är Hotel Ullinge. Restaurangchefen Stefan Davidsson berättade att de anställde två personer förra året som de lärde känna under mässan.

– Det här är ett bra sätt att hitta kandidater och därför är vi här igen. I år söker vi personal inom alla våra arbetsområden, sade han.

Söker personal inom järnväg

Vidare sökte Infraboss anläggare, bantekniker och svetsare.

– Vi har träffat två kandidater idag som har varit intressanta. De gick båda Järnvägsutbildningen på Brinellgymnasiet, berättar Infraboss VD Tom Aldenfors och administratör Rebecka Palm.

– Att finnas med på den här mässan är också ett sätt för oss att visa upp branschen och förmedla att det finns många olika tjänster inom järnväg.

Andra utställare på mässan var bland annat Nässjö Affärsverk, Burger King i Eksjö, Uniflex, Jysk, NT Mediaprint, TM Huset, Forserum Safety Glass, Attends och Securitas samt Nässjö, Eksjö, Aneby, Vetlanda och Sävsjö kommuner.

”Väldigt nöjda”

– Vi är väldigt nöjda med mässan och otroligt glada över att det kom så mycket folk, mycket mer än vad vi hade förväntat. Vi började räkna antalet besökare i början, men när vi kom upp över 400 gick det inte längre, säger Mia Johansson från Arbetsförmedlingen.