Hon säljer unika lampor från Nässjö

Företaget Polarfox har flyttat in i Nässjö Industriby – säljer handgjorda Tiffanylampor till ett stort antal länder.

polarfox475

Varje år säljer Natalja Majewski 600-700 Tiffanylampor till kunder i hela Europa – och antalet ökar hela tiden. Sedan starten hemma i garaget för sex år sedan har företaget ökat med 25 procent varje år. Nu har e-handelsföretaget Polarfox vuxit ur garaget och flyttat in i Nässjö Industriby.
– Vi säljer, förutom till Sverige, bland annat till Finland, Danmark, Norge, Spanien, Italien och Grekland, säger Natalja Majewski.

Tiffanylampor är handgjorda lampor i glas och metall, ursprungligen gjorda i början av 1900-talet av den amerikanske konstnären Louis Tiffany. Idag är det fria rättigheter på att tillverka reproduktioner av Tiffanylampor, och det är sådana som Polarfox köper in från skickliga hantverkare och säljer via webbplatsen tiffanylamps.eu. Kundgruppen består framförallt av folk i medelåldern.
– Från början trodde jag att kunderna främst skulle vara äldre människor, men när jag tittar på statistiken så är det människor mellan 35-60 år, säger hon.

Natalja Majewski kommer från Riga i Lettland och har en bakgrund som ekonomiassistent. Hon tycker att Nässjö passar perfekt, inte minst för familjeliv.
– Jag tycker att Nässjö är den bästa platsen när man har familj och små barn, för det är en lugn och liten stad, och allt är nära. Och man kan enkelt ta sig till större städer eller utlandet, säger hon.

Många e-handelsföretag har upptäckt att just läget i Nässjö är bra för spridning på den svenska och nordiska marknaden, och Natalja tror att Polarfox kommer att fortsätta öka sin omsättning. I utbudet finns även klassiska lampor och andra glasprodukter.
– Jag tror att det kommer att fortsätta öka. Vi har också börjat sälja färgat glas för till exempel dörrar, anpassat till storlek. Där har vi en kontakt i Polen som tillverkar dem, säger Natalja Majewski.

Polarfox finns på www.tiffanylamps.eu.