Hultarps gör rekordår

Hultarps Inne- och Utemöbler gör sitt bästa år någonsin – näthandeln nästan fyrdubblad.

20161209_hultarps

2016 blir ett mycket bra år för Hultarps möbler. Den totala omsättningen ökar med cirka tio procent och gör detta år till det starkaste hittills i företagets trettioåriga historia.
– Vi har ökat både på utemöbelsidan och på inomhusmöbler och framförallt har vi gjort en kraftig ökning på näthandeln, säger Leif Karlsson, som driver företaget tillsammans med sonen Mathias Karlsson.
– Vi har nästan fyrdubblat omsättningen på näthandeln. Vi gjorde om vår hemsida 2015 för att hänga med inom tekniken, och lagt mer jobb på den, säger Susanne Hansson, som ansvarar för bland annat e-handeln.

Arbetet har bevisligen betalat sig. Idag säljer Hultarps Möbler varor till hela landet via webben, och en stor del till Stockholm. Men även butiksförsäljningen ökar, och deras styrka är fortfarande att kunna låta kunderna se och prova möbler på plats.
– På somrarna har vi cirka 200 möbelgrupper som står här ute. Många säger att om de inte hittar något här, så hittar de inget någon annanstans heller, säger Leif.
– Vi säljer mycket på att vi har mycket i lager. Man behöver inte vänta i sex veckor på en leverans. Det är klart att det kostar att hålla ett lager, men det är en chansning man får ta för att hitta sin egen lilla nisch. Att inte göra som alla andra. Det har fungerat bra hittills, säger Mathias.

Hultarps Inne- och Utemöbler – länge känt som Hultarps Utemöbler – började sälja även inomhusmöbler för 6-7 år sedan, ett område som ökat ordentligt sedan dess. Många åker till butiken från Jönköpingsregionen, och numera ofta från Habo, en ort där det byggs många nya hus, inte sällan med inglasad altan. Kundtillströmningen och det stora utbudet gör att de börjar bli trångbodda.
–  Om man vill kunna exponera allt så tar det mycket plats. Vi skulle behöva en uppvärmd lokal till, säger Leif.
– Vi har fått bra respons från kunder på vårt inredningskoncept, det gör att det blir en inspirerande miljö att se sakerna i sin miljö. Försäljningen av inredningsdetaljer ökar, säger Susanne.

Även företag har börjat handla av Hultarps. Nyligen köpte Forserums Verktygsindustri en hel uppsättning möbler till sina nyrenoverade lokaler. Idag står företag för cirka en tiondel av Hultarps kunder.
– Ofta kommer man hit som privatperson i första läget och tänker att man skulle behöva något även till arbetsplatsen. Dessutom är det många restauranger som beställer möbler via nätet, säger Mathias.

Potential finns att växa ytterligare, tror de, och inte minst på webben.
>>Besök Hultarps Webbplats