Infraservice Group får ny VD

Joachim Ytterstene blir ny VD för Infraservice Group, medan Joakim Stenqvist tar en ny roll i företaget.
Infraservice Group får ny VD
Joakim Stenqvist(vänster) välkomnar den nya VD:n Joachim Ytterstene(höger).

Efter fem år som VD för Infraservice Group lämnar nu Joakim Stenqvist rollen till Joachim Ytterstene. Från och med den första mars är det han som är VD för bolaget. Samtidigt övergår Joakim Stenqvist till en friare och mindre operativ roll som koncernchef.

– Det var dags för mig att släppa VD-skapet nu och istället jobba med koncernutveckling och strategiska framtidsfrågor. Jag har under en längre tid haft flera roller inom företaget, vilket inte längre är hållbart med tanke på företagets storlek. Under 2017 passerade vi 130 miljoner i omsättning och vi siktar på att nå en halv miljard år 2020. För att göra det behöver vi styra om i ledningen och att lämna över VD-rollen till Joachim Ytterstene känns oerhört tryggt och är ett steg i att nå den målsättningen, säger Joakim Stenqvist och tillägger:

– Dessutom tror vi att det är bra för Infraservice att inte bara bli förknippad med mig och Sofia Lind som äger bolaget, utan vi ser stora fördelar med en extern VD.

Tidigare VD för VR-Track

Joachim Ytterstene jobbar idag som entreprenadchef och vice VD på Infraservice sedan juni 2017. Han har en lång erfarenhet inom järnvägsbranschen och har tidigare varit VD på VR-Track.

– Joachim Ytterstene har en fantastisk erfarenhet med sig och ett starkt ledarskap i branschen, så han har en väldigt bra profil för att ta över det här ledarskapet, säger styrelseordförande Johan Frilund.

– Det var självklart för mig att tacka ja till tjänsten. Infraservice är ett tungt och hungrigt bolag i branschen och vi har alla förutsättningar att nå vår målsättning om en halv miljard i omsättning år 2020. Det är med glädje och stor tacksamhet som jag går in i den här nya rollen, avslutar Joachim Ytterstene.