Signe tävlade i Årets Frisör som 19-åring

I helgen återskapade Signe Hillström ett av sina bidrag på Mall of Scandinavia för att tävla om att bli Årets Nykomling 2017.

Förra året tog Signe Hillström studenten på Brinellgymnasiet i Nässjö och redan har hon hunnit vara med och tävla i Sveriges största frisörtävling. I höstas skickade hon in två bidrag till tävlingen, en modell med kort, lockigt, grönt hår och en med långt rosa hår med klassiska vågor. Bidragen togs emot väl och i november fick Signe det glädjande beskedet att hon hade blivit en av de nominerade.

– Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli nominerad. Det är flera hundra frisörer som skickar in bidrag och det är bara fyra personer i varje kategori som kommer med. I Årets Nykomling som jag tävlade i får man vara upp till 24 år, och jag är bara 19. Så vitt jag vet så var jag yngst i hela tävlingen, vilket känns otroligt häftigt, säger Signe.

Vill tävla fler gånger

I lördags fick Signe återskapa en av sina frisyrer framför publik och jury på Mall of Scandinavia i Stockholm. Juryn bestod av kända namn som Peter Andersson och Sören Hedegaard, båda hovfrisörer. Den frisyr som Signe hade valt att återskapa var den rosa, och modell var lillasyster Hedda Hillström.

– Jag fick en och en halvtimme på mig att göra min frisyr. Jag var väldigt stressad och nervös, men det gick bra och jag blev nöjd med min insats. Tyvärr gick det inte hela vägen hem, men jag har definitivt fått mersmak och kommer att vilja tävla fler gånger, säger Signe.

Trots att Signe har möjlighet att tävla i Årets Nykomling fler gånger, är hon mer sugen på andra kategorier.

– Nästa gång jag tävlar tror jag att det blir i kategorin damfrisyr eller avantgarde, som är lite mer extrema uppsättningar, avslutar hon.