Inspirerande kontorshotell öppnar centralt

Storgatan 27 har genomgått en omfattande renovering och blivit kontorshotell.
Magnus Eriksson, (MJE Redovisningskonsult), Christina Jansson Brant (Håkan Jansson Förvaltning AB), Catarina Brant (CC Brant AB), Axel Brant, (Axel Brant Administrations Bolag AB)
Magnus Eriksson, (MJE Redovisningskonsult), Christina Jansson Brant (Håkan Jansson Förvaltning AB), Catarina Brant (CC Brant AB), Axel Brant, (Axel Brant Administrations Bolag AB)

”Det ursprungliga huset” har grävts fram på Storgatan 27. Håkan Jansson Förvaltning AB har gjort en omfattande renovering av fastigheten (Svensk Fastighetsförmedlings forna lokaler) och öppnat kontorshotell med hemkänsla.
– Man får sig en upplevelse här. Det är en inspirerande miljö och nära till allt, säger Christina Jansson Brant, som ligger bakom renoveringen.

Att renovera huset har varit en smärre arkeologisk erfarenhet. Historien sitter bokstavligen i väggarna. Taket har höjts med en meter och ett valv har knackats fram. Och en hel del fynd har gjorts på vägen.
– Vi har många historier om när det var grönsakshandel här. Men vad det var här när lokalen såg ut såhär, i sitt ursprungstillstånd, är det ingen som vet. Jag har inte hittat det i några mikrofilmer eller någonting. Är det någon som vet får de gärna berätta det, säger Christina Jansson Brant.

chippendaleTegelväggarna – något av Jansson Brants signum – har tagits fram och skapar en genuin känsla. Detaljerna har valts med omsorg, med allt från chippendale-möbler till inbyggd belysning. Det finns ett antal arbetsplatser för enmansföretag i lokalen. Man kan välja att sitta där permanent eller att vara där en dag i veckan – lösningarna är flexibla.
– Det kan handla om allt från data till ekonomi, gärna pappersarbete. Den som sitter här är troligtvis en ensamföretagare som känner att man vill se lite människor då och då. Tanken är att man ska känna sig inspirerad att komma till jobbet, säger hon.

Fler interiörbilder finns på Facebooksidan ”Storgatan27 i Nässjö”