Stadskedjehus byggs i Folkets Park-området

Nässjö växer och behoven av bostäder ökar. Nu drar det spännande projektet med stadskedjehus igång i det forna Folkets Park-området i Nässjö. Pålssons Bygg har redan sålt några av husen.
Nu är det full fart i gamla folkparksområdet i Nässjö. VD Kjell Karlsson gläds åt att byggnationen av stadskedjehusen nu kommer igång.
Nu är det full fart i gamla folkparksområdet i Nässjö. VD Kjell Karlsson gläds åt att byggnationen av stadskedjehusen nu kommer igång.

– Visst har vi ”satt spaden i jorden”. Just nu byggs en väg in i gamla Folkets Park-området i Nässjö. Under hösten uppförs de första husen. Det känns väldigt spännande, säger Kjell Karlsson, VD för Pålssons Bygg i Huskvarna som genomför en imponerande satsning.

Husen har en grundmodell som består av ett välplanerat enplanshus med fyra rum och kök om 105 kvm boyta. Man kan också välja till ett inglasat uterum som tillför ytterligare 13 kvm.

Kjell Karlsson har känt – och känner – betydande inspiration när projektet nu drar igång på allvar. De åtta husen värms upp med ett energisnålt frånluftsvärmesystem. Husen kommer att smälta väl in i en tilltalande grön miljö med sina sedumtak.

Pålssons Bygg vann en markanvisningstävling i samarbete med BSV arkitekter och ingenjörer AB som har utformat husen. BSV har kontor på flera orter i Småland, bland annat i Nässjö. Genom att klicka på länken http://korturl.com/vrx284 kan man läsa mer om hela projektet.

Pålssons Bygg startade i mitten av 1970-talet. Sedan 2006 är Kjell Karlsson ägare och VD. Företaget arbetar inom tre områden: entreprenad, byggservice och egna projekt. Man kan visa upp exempel på mycket stora åtaganden i såväl Jönköping som i hela regionen och i andra delar av landet. Ett av flera projekt som sticker ut lite extra handlar om uppdrag åt Mc Donald´s.

I intervjun ger VD Kjell Karlsson en glimt av projektet i Nässjö och berättar om anledningarna till att det går så bra för företaget.