Järnvägsexpert från Brasilien stor tillgång för Nässjö

Ibland överträffar verkligheten dikten. Thiago Cavalcanti, 38 från Brasilien träffade en nässjöflicka i Mozambique. Med sin gedigna kunskap som ingenjör inom järnvägssystem var han där för sitt brasilianska företag. Nu bor han i Nässjö och knyts till projektet Nordic Infracenter.
En nöjd trio i järnvägsmiljö. Thiago Cavalcanti, brasiliansk järnvägssystemingenjöär tillsammans med projektledare Hans-Inge Almgren vid Nordic Infracenter och Holger Jonasson vid Nässjö Näringsliv AB som varit pådrivande för att få till projektet.
En nöjd trio i järnvägsmiljö. Thiago Cavalcanti, brasiliansk järnvägssystemingenjör tillsammans med projektledare Hans-Inge Almgren vid Nordic Infracenter och Holger Jonasson vid Nässjö Näringsliv AB som varit pådrivande för att få till projektet.

Ibland sägs det att ett lag som vinner en match har tur. Man kan också vända på steken och konstatera att den som inte ”ger sig in i matchen” kan knappast ha någon tur. Detta kopplat till projektet Nordic Infracenter i Nässjö som just genom att man är ”på spåret” kunnat knyta brasilianske järnvägsexperten Thiago Cavalcanti till verksamheten.

Thiago Cavalcanti, som är Railway Systems Engineer, har bland annat arbetat som projektledare i Brasilien. Han träffade en nässjöflicka när han var på ett stort järnvägsuppdrag i Mozambique. Tycke uppstod. Thiago med familj bor sedan något år i Nässjö och har en liten flicka.
– Kontakten med Thiago uppstod genom ett SFI-projekt där vi fick frågan om vi kunde erbjuda honom en praktikplats. Vi slog naturligtvis till direkt, berättar projektledare Hans-Inge Almgren vid Nordic Infracenter.

Det blir många möten för Thiago Cavalcanti. Här testar han tågsimulatorn hos Nässjöakademin tillsammans med utbildningsledare Lars-Åke Hedman.
Det blir många möten för Thiago Cavalcanti. Här testar han tågsimulatorn hos Nässjöakademin tillsammans med utbildningsledare Lars-Åke Hedman.

Thiago, som bland annat är universitetsutbildad elektronikingenjör, har en imponerande meritlista. Han har redan varit med Hans-Inge vid besök hos järnvägsföretag. Besök som blivit mycket uppskattade. Företagen märker att Thiago har en bred kunskapsbas.
– Väldigt inspirerande. Jag är glad över att ha fått den här möjligheten. Jag och familjen trivs utmärkt i Nässjö. Jag förstår svenska bättre än jag talar. Men jag är ambitiös och det skall bli bättre och bättre, säger han.

Holger Jonasson vid Nässjö Näringsliv AB som drivit fram projektet Nordic Infracenter under flera års arbete bjöd direkt in Thiago till rikskonferensen i Nässjö den 24 oktober då bland annat säkerhetsfrågor och tågsimulatorer skall diskuteras.
– Jätteroligt att få vara med. Jag har jobbat mycket också med simulatorer i Brasilien. Jag är verkligen glad över att få bidra med min kunskap, summerar Thiago.