Jönköping-Nässjö-Vaggeryd ordnar Speaker’s Hub på Elmia

Det handlar inte om Speaker´s Corner – då får ju vem som helst tala – utan när Jönköping-Nässjö-Vaggeryd åter samverkar på Future Transport på Elmia den 6-8 oktober har man skapat en Speaker´s Hub med ett fyrverkeri av intressanta inslag under de tre mässdagarna.
Nu är det välplanerat inför medverkan på Future Transport den 6-8 oktober. Fr v Patrik Holst, Jönköpings kommun, Sten Norinder, Jönköping Airport, Louise Skålberg och Carl-Gunnar Karlsson, Vaggeryds kommun samt Holger Jonasson, Nässjö Näringsliv AB.
Nu är det välplanerat inför medverkan på Future Transport den 6-8 oktober. Fr v Patrik Holst, Jönköpings kommun, Sten Norinder, Jönköping Airport, Louise Skålberg och Carl-Gunnar Karlsson, Vaggeryds kommun samt Holger Jonasson, Nässjö Näringsliv AB.

Alla intervjuinslagen är på en kvart. Dock med undantaget dag ett då regionrådet Rune Backlund intervjuas tillsammans med kommunalråden Anne-Marie Nilsson, Jönköping, Anci Magnusson, Nässjö och Allan Ragnarsson, Vaggeryd.
– Vi är på mässan för att bevaka den fina position som våra tre kommuner befinner sig i. Tillsammans brukar vi rankas på plats 3 eller 4 över landets 25 bästa logistiklägen. Våra konkurrenter är här. Det är självklart att vi måste se till att synas på hemmaplan, berättar projektledaren Holger Jonasson från Nässjö Näringsliv AB.

Future Transport-mässan arrangeras vartannat år. 2013 nådde man drygt 4 000 besökare som representerade 21 länder. Samtidigt genomförs Nordic Rail occh denhelt nya mässan Nordic Road. En rad intressanta möten uppstår i de olika montrarna där företagen vill visa sina bästa sidor, precis som kommunerna. Seminarieprogrammet är också mycket omfattande.

I det nya Speaker´s Hub-konceptet deltar representanter från högskolevärlden, it-företag, kommunerna, regionen, Jönköping Airport och järnvägsföretag. Goda exempel presenteras om innovativa logistiktjänster, kvalitétsarbete och internationellt samarbete.
– Naturligtvis ger vi oss också tid att besöka olika montrar. Vi har ett bra budskap och talar naturligtvis väl om vårt läge i en av skandinaviens industriätaste regioner, konstaterar näringslivschef Carl-Gunnar Karlsson och samhällsutvecklare Louise Skålberg, Vaggeryds kommun.

I montern finns också Jönköping Airport på plats.
– Det är en självklarhet att vi är med. Det är en fantastisk möjlighet att bidra till att visa upp en region som har både noshjul, gummihjul och järnhjul att erbjuda, säger Sten Norinder, VD för Jönköping Airport.

Näringslivskoordinator Patrik Holst, Jönköpings kommun är mycket nöjd med förarbetet. Han betonar styrkan i att Jönköping, Nässjö och Vaggeryd samverkar. Inte minst för att bevaka toppläget på logistikens topplista. Men framför allt för att många års samarbete har skapat en vi-anda där vi lyfter varandra och gläds när var och en har framgångar. Det som är bra för oss är bra för hela regionen, summerar Patrik Holst.

>>Läs hela programmet (pdf)


enkvallattminnas