Konstslöjden firar 30 år

Den första april har Konstslöjden funnits i Mariannes ägor i 30 år och fler år kommer det att bli berättar hon.

20140327_konstslojden_artikelbild

I trettio år har Marianne Torstensson drivit Konstslöjden. Hon är ägare till Nässjöbutiken som säljer garn, present- och handarbetsartiklar, där garn är den stora inriktningen. Kunder har hon från hela Höglandet och den 1 april bjuder hon in sina kunder att fira hennes 30 år med butiken.
– Vi har inte riktigt utformat det än vad som händer den första april, men jag kan säga att det kommer att löna sig att komma hit, säger Marianne.

Förra året nystade sig Konstslöjden in sig på webben och det har gått bättre än förväntat. Marianne berättar att det var mer sug än hon trodde att det skulle vara och just nu håller de på att utveckla hemsidan för att göra den ännu bättre.
– Det är jätteroligt att så många handlar där. Den största kundkretsen har jag i Stockholm och uppåt Norrland, så nu tittar vi på att utveckla hemsidan. Vi kommer bland annat att förändra första sidan, säger Marianne.

Från början sålde Konstslöjden lampskärmar och lampskärmsmaterial. Då höll de även i kvällskurser i lampskärms- tillverkning, vilket var väldigt populärt på 80-talet. Att de övergick till garn som den stora grejen hände av en ren slump på Sollentunamässan för 25 år sedan.
– Anita som var anställd hos mig då tyckte att vi skulle gå och titta på garnet som fanns på mässan. Titta kunde vi göra, men garn skulle vi inte ha tyckte jag. Sen när vi hade gått därifrån hade vi köpt garn och det är ju det stora idag. Så det är jag henne evigt tacksam för, säger Marianne.

I år fyller Marianne 67 år och några planer på att sluta och lägga ned butiken finns inte.
– Jag ångrar inte en sekund att jag kom in i den här branschen. Det är många som tror att jag kommer att lägga ned på grund av min ålder, men jag har ingen tanke på det eftersom jag får så god hjälp av Yvonne Sparr och varför sluta med något man tycker är roligt? avslutar hon.

 

Tidigare artiklar
> Konstslöjden nystar sig in på webben