Nässjö Golfklubb satsar på restaurangen

Idag öppnar Nässjö Golfrestaurang som har fått ett stort lyft den senaste månaden. De har tagit in en ny krögare som redan har ändrat utseendet på menyn och inredningen.


Emanuel Nielsen är namnet
på den nya krögaren. Han äger företaget Mannes Kök AB som hyr Nässjö Golfrestaurang av Nässjö Golfklubb. Med sina femton års erfarenhet som kock ska han nu driva restaurangen och det göra han med ett stort engagemang. Hans mål är att få igång en bra lunchverksamhet och catering som inte bara lockar in golfarna, utan alla med hungriga magar.
– Jag vill nå ut till alla, inte bara till dem som golfar. För att göra det krävs stora förändringar. Vi har redan ändrat inredningen i restaurangen, vi har köpt in nytt möblemang och det är även nytt utseende på menyn. Maten kommer hålla en mycket hög klass och gå i inriktningen klassisk husmanskost, berättar Emanuel.

Husets schnitzel med chilirostad potatis och bearnaisesås, smörstekt torsk med vitvinssås och potatis och krämig broccolisoppa är några av de rätter som står på menyn. Restaurangen kommer att vara öppen från åtta på morgonen till sju på kvällen från maj månad. Tills dess kommer restaurangen vara öppen och servera lunch mellan halv tolv och två på vardagarna och halv tolv till tre på helgerna. Under varje lunch får man välja mellan tre olika rätter.

Emanuel berättar att de även hoppas kunna locka dit mindre konferenser. De har ett konferensrum som tar upp till 14 personer, som de har fräschat upp i samband med restaurangen.
– Vi kommer göra olika prispaket där det i ett paket kommer att ingå exempel frukost, lunch och middag och i ett annat bara lunch. Beroende på vad man vill ha, säger han.

För ett halvår sedan var det klart att Emanuel skulle ta över restaurangen. Han arbetar tillsammans med två andra i köket och om satsningen går bra siktar de på att utöka personalen.