Konstslöjden öppnar i nya lokaler

Från och med idag, måndag 3 oktober, finns Konstslöjden på Rådhusgatan – butiken flyttar från Fenixgallerian.
Marianne Torstensson i Konstslöjdens nya lokaler på Rådhusgatan.
Marianne Torstensson i Konstslöjdens nya lokaler på Rådhusgatan.

Marianne Torstensson, 69, visar inga tecken på att vilja pensionera sig. Tvärtom – nu satsar hon vidare med Konstslöjden och flyttar butiken till Rådhusgatan 32 C.
– Både jag och Yvonne, som jobbar hos mig, vill jobba vidare. Får vi vara friska så vill vi väldigt gärna fortsätta, säger Marianne.

Rådhusgatan är ett bra läge där mycket folk passerar, och inte minst sedan staden fått ett ansiktslyft på senare tid, tror Marianne att det kommer att passa butiken mycket bra.
– Jag tycker att det finns mycket positivt som händer med Nässjö, det har gjorts så mycket under de senaste två åren. Kunder som kommer utifrån har sagt ”vilken vacker stad ni har”. Nässjö är på gång, det tror jag alla tycker, säger hon.

Samtidigt som butikspersonalen med råge har passerat pensionsåldern (Yvonne är 72) har kundunderlaget föryngrats en hel del.
– Det roliga är att vi har jättemycket tjejer runt femton, tjugo, tjugofem år och de är riktigt på alerten med både stickning och virkning. De är kreativa, säger hon.

Stickning och virkning har i perioder varit hopplöst otrendiga aktiviteter, men just nu tycks det vara högsta mode. När Marianne var i Stockholm kunde hon konstatera att många i kollektivtrafiken virkar och stickar istället för att hänga över sin telefon.
– Det är mycket inredningsdetaljer som görs, kuddar och filtar och sånt, så det är inte bara kläder just nu, säger hon.

För några år sedan startade Marianne även en webbutik, mariannesgarn.se, som har gått mycket bra.
– E-handeln är stor idag, det är jätteroligt. Jag stänger en dag i veckan, varje onsdag, för att kunna jobba med e-handeln, säger hon.

För den som vill följa trenderna kan vi nämna att det just nu är naturgarner – alpacka, ull och bomull – som är i ropet. Klockan 10 på måndag morgon 3 oktober öppnar nya Konstslöjden på Rådhusgatan 32 C.