Kontorsvaruhuset och Gullbergs går samman

Kontorsvaruhuset och Gullbergs går samman och bildar Kontorsvaruhuset Gullbergs.

Genom ett samgående mellan Gullbergs och Kontorsvaruhuset bildas Kontorsvaruhuset Gullbergs, en av Sveriges ledande leverantörer av kontors- och förbrukningsvaror samt relaterade tjänster till såväl företagskunder som offentlig sektor. Den nya koncernen kommer att vara rikstäckande, omsätta ca 1,1 miljarder kronor och ha ca 500 medarbetare.
– Passformen mellan Kontorsvaruhuset och Gullbergs är i det närmaste perfekt, såväl geografiskt som i sättet att göra affärer. Med den kraft som nu skapas i en avsevärt större struktur etablerar vi en ännu starkare leverantör av kontors- och förbrukningsvaror samt relaterade tjänster till företagskunder över hela landet. Kontorsvaruhuset Gullbergs ska vara det naturliga valet för en lokal, personlig och innovativ service, säger koncernchef Tomas Bergström.

Carl Lindgren, ägare av Kontorsvaruhuset, ser en styrka i att kunna erbjuda ett svenskt alternativ till stora utländska aktörer.
– Kontorsvaruhuset har under de sista 20 åren haft en fantastisk utveckling och är idag den ledande leverantören av kontorsvaror i norra Sverige. I takt med att branschen ytterligare konsolideras är det glädjande att kunna medverka till att Kontorsvaruhuset blir en del av ett svenskt alternativ till de utländska jättarna på den här marknaden, säger han.

Slutförandet av affären planeras till början av april 2013.