Lars Gerhardsson förvärvar del av VEM

LGBT-koncernens Lars Gerhardsson förvärvar 49 procent av aktierna i rekryteringsbolaget VEM – ska bistå med kompetens inom strategisk tillväxt.

20130313_VEM

Lars Gerhardsson förvärvar 49 procent av aktierna i rekryteringsbolaget VEM. Gerhardsson, med stor erfarenhet av entreprenörskap, har byggt upp industrikoncernen LGBT Group, där bland annat Nässjöföretagen NPP och QPC ingår. Nu ska han bistå VEM med kompetens och erfarenhet inom strategisk tillväxt.
– Detta partnerskap blir ett viktigt steg i vår starka vision om bli södra Sveriges ledande rekryteringsbolag för chefer och kvalificerade specialister, säger Christina Hahn, ägare och VD, VEM AB.

VEM är ett av de ledande rekryteringsbolagen i Småland och satsar på tillväxt i södra Sverige genom etablering av kontor i Göteborg och Malmö.
– Tjänstesektorn har under de senare åren expanderat och speciellt inom kvalificerade rekryterings- och interimtjänster. Att nu efter tre års samarbete med VEM kunna ta ytterligare steg och få vara med och bidra till en fortsatt utveckling känns oerhört inspirerande. VEM är ett starkt varumärke och ett bolag, som likt de andra bolagen i gruppen har liknande värdegrund, fast då i en ny bransch för mig, säger Lars Gerhardsson.

LGBT Group ägs av Lars Gerhardsson tillsammans med Birger Topp och innesluter såväl industriföretag som innovationer. Bland annat har man lanserat Quicksave, en revolutionerande livräddningsboj för vilken innovatören Åsa Magnusson blev utnämnd till årets kvinnliga uppfinnare i såväl Sverige som i Europa 2011.Idag omsätter LGBT Group cirka 300 miljoner kronor och har cirka 160 anställda.

VEM är verksamt inom chefsrekrytering och har en växande interimsverksamhet av chefer och kvalificerade specialister. Företaget startades 2002 och har haft en stark utveckling sedan starten och bland annat under två år i rad blivit utsett till Gasellföretag.