Let’s Take a Break öppnar en till restaurang

Om två veckor öppnar Let’s Take a Break en restaurang i Gallerian Loket. Därmed tar restaurangen ett första steg till att bli en kedja – och blickar framåt med storslagna expansionsplaner.

Den 29 mars är det Let´s Take a Break som kommer att finnas i Gallerian Loket istället för Vita Amandi Saluhalv.

Det ska vara enkelt att äta hälsosam mat. Det är grundmottot för Let’s Take a Break som introducerat Nässjö för poké bowlen med god respons. Om två veckor öppnar man sin andra restaurang i Nässjö, närmare bestämt i Gallerian Loket. Den vana Let’s-besökaren kommer att känna igen sig i den nya restaurangen, men man kommer att ha en tydligare hälsoinriktning. Det utbud som många gånger ses som obligatoriska inslag i sim- och sporthallar (läs: godis) kommer inte att finnas i den nya restaurangen.

– Vi vill prova att renodla konceptet utan kioskdelen och satsa ännu mer på det som vi tror på, säger Elin Abrahamsson, medgrundare och delägare.

Sedan Vita Amandis ägarbolag Carcosa AB gick in som delägare i Let’s Take a Break har hela ägargänget funderat på vilka koncept man bör satsa på. Carcosa driver redan Vita Amandi, Saluhalven och golfrestaurangen. Tillsammans har man beslutat att öppna ytterligare en Let´s Take a Break restaurang i Saluhalvens nuvarande lokaler i Gallerian loket.

– Någonstans var vi tvungna att välja och då tyckte vi att Let’s är ett koncept som är roligare att satsa på. Vi kommer ta in fler bowls och vi kommer att ha fler varianter att äta som mellanmål, inte bara mackor utan mindre sallader, chiapuddingar och så vidare. Vi hoppas på en bra respons, att det är ännu fler som hittar maten och tycker att det är härligt och roligt att äta hälsosamt. Och likaså att få mer av det trevliga hänget. Vi vill ju vara en mötesplats, säger Elin.

Stora expansionsplaner

Den befintliga restaurangen i Sim- och sporthallen kommer att vara kvar även fortsättningsvis, vilket innebär att Let’s Take a Break nu är att betrakta som en kedja. På längre sikt har ägarna storslagna planer att bli en nationell kedja.

– Vi vill att nyttig mat ska vara lättillgänglig och rolig, det ska inte kännas nördigt eller krångligt att äta hälsosamt. Så den stora planen är att när man är ute och reser ska man kunna stanna på en Let’s och käka under resans gång.

Men först, Gallerian Loket. Restaurangen kommer att ha öppet måndagar till lördagar mellan kl. 11-19 och slår upp portarna den 29 mars.