Nyhems färghus startar e-handel

Med ett brett utbud av färg och tapeter tar Nyhems färghus nästa steg i sin utveckling – en komplett e-handel med både produkter, inspiration och kunskap.


Joakim Forss, vd på Nyhems färghus, lanserar e-handel med fokus på produkter, inspiration och kunskap.

Det är redan sju år sedan Nyhems färghus flyttade in i nya lokaler i Almenäs köpstad – och företaget fortsätter att utvecklas. I dagarna lanserar butiken en komplett webbshop som är fylld med både produkter, inspiration och kunskap.

– Alla branscher går ju mot e-handelshållet och det är egentligen ingen skillnad för oss. Vi måste finnas med på nätet för att fortsätta utvecklas och locka nya kunder och visa upp vårt breda utbud, berättar Joakim Forss, vd för Nyhems färghus.

Färgbranschen sticker dock ut en aning eftersom produkt och kunskap är så intimt sammankopplade.

– Därför kommer vår e-handel att vara lite annorlunda uppbyggd med enklare guider så att du som kund lätt kan hitta rätt produkt för ändamålet. Framförallt kommer tapeter vara ett viktigt produktområde där du som kund kan se större delen av vårt sortiment. Färg är av naturliga skäl lite svårare att visa upp på ett rättvisande sätt på nätet, berättar Joakim.

Fristående färghandel

Nyhems är, som bekant, en fristående färgbutik med fokus på kunskap och kvalitet. E-handelssatsningen har de dock byggt tillsammans med tio fristående kollegor i branschen. Men det är inte den första webbshoppen som Joakim varit med och dragit igång.

– Sedan ett par år tillbaka äger jag Maxitryck i Bodafors och där har vi redan satsat på webbshop med bra resultat, berättar Joakim.

Likheterna mellan de olika bolagen är dock marginell och Nyhems e-handel har inneburit helt andra utmaningar, menar Joakim.

– Den stora frågan har varit att välja rätt sortiment för nätet. Vi kan inte ha alla våra produkter i en webbshop – det skulle helt enkelt bli för mycket. Samtidigt vill vi ha produkter och guider som underlättar för våra kunder. Det har tagit mycket tid i anspråk, berättar Joakim.

Nyhems har redan idag generösa öppettider mellan 06.30-18.00 på vardagar men med webbshoppen blir butiken ännu mer tillgänglig.

– Webbshopen blir en förlängning av butiken så att du kan både inspireras och planera dina projekt utanför våra öppettider – dygnet runt. Vi vill ju att folk ska handla lokalt, men då måste vi handlare också vara på tårna och skapa förutsättningar för det, säger Joakim.

Gå till Nyhems Färghus webbshop >>