Lyckad teamledarutbildning återkommer i höst

Den 13 april var det avslut för teamledarutbildningen som arrangerats av Magnus Gnisterhed och Kim Karhu tillsammans med Nässjö Näringsliv. ”Jag har fått med mig många praktiska verktyg som jag redan har använt mig av”, säger Carl-Fredrik Johansson från Trafikverket.

Lyckad teamledarutbildning återkommer i höst

Lyckad teamledarutbildning återkommer i höst

Lyckad teamledarutbildning återkommer i höst

Från vänster: Carl-Fredrik Johansson, projektlogistiker på Trafikverket och Jim Peterson, konstruktionschef för Turab.

 

Att bli starkare i sin roll som ledare och få en ökad förståelse för hur team växer och utvecklas – det har varit fokus på en ny teamledarutbildning i Nässjö. Under fyra halvdagar, två på hösten och två på våren, har ledarcoacherna Magnus Gnisterhed och Kim Karhu undervisat i hur man skapar och leder effektiva team.

– Vi har både tittat på hur man är som ledare och hur grupper fungerar. Vi har bland annat gått igenom teamutvecklingens olika faser, hur man skapar en motiverande miljö och hur man leder effektiva möten. Deltagarna har även fått göra en DISC-analys för ökad självkännedom, säger Magnus Gnisterhed.

Magnus och Kim driver en av Sveriges största ledarskapspoddar. Tillsammans har de en lång erfarenhet av ledarträning och är väl anlitade som föreläsare i sammanhang som fokuserar på ledarskap och ledarutveckling. Under våren 2017 höll de ett uppskattat inspirationsseminarium på Nässjö Näringslivs näringslivsträff. En föreläsning som man beslutade att följa upp med teamledarutbildningen.

”Viktigt att avsätta tid åt sitt ledarskap”

Kurstillfällena har haft olika teman där deltagarna har fått välja vilka de vill vara med på. Någon som gick alla var Jim Peterson, konstruktionschef för Turab.

– Det har varit en fantastisk kurs med intressanta föreläsare som på ett väldigt personligt och lättsamt sätt har delat med sig av sin kunskap. Något som jag verkligen tar med mig är att det är viktigt att avsätta tid åt sitt ledarskap, säger han.

En annan deltagare som fått nytta av Kim och Magnus undervisning är Carl-Fredrik Johansson, projektlogistiker på Trafikverket. Han berättar att han redan har testat några av de verktyg som han fick med sig från utbildningen.

– I den här kursen har jag fått med mig användbara verktyg som jag kan implementera i verkligheten – och som ger effekt. Annars brukar det lätt bli, vid sådana här utbildningar, att man pratar om hur man ska göra, men sedan när man kommer tillbaka till arbetsplatsen vet man inte riktigt hur det ska gå till rent praktiskt.

Erbjuda kompetensutveckling lokalt

Nässjö Näringsliv jobbar aktivt med att kunna erbjuda kompetensutveckling. Något som Annelie Petersén, ägare för Bonvings Skor, uppskattar.

– Jag har flera gånger rest långt för att gå på sådana här utbildningar. Så när jag såg att detta skulle arrangeras på hemmaplan, kände jag direkt att jag skulle gå på detta. Dessutom är det trevligt att gå kursen tillsammans med andra företagare i närområdet och från så olika branscher, säger hon.

Ny start i höst

I höst startar en ny omgång av teamledarutbildningen. Redan nu kan man anmäla sitt intresse och få mer information om kursen genom att kontakta Jacob Sundberg på jacob.sundberg@nnab.se eller 0380-474 72.