Lyckat uppdrag för Ergoline

JSC IT-partners nya kontor har hyllats som ett flaggskepp för moderna, aktivitetsbaserade kontor. Ergoline var tidigt involverade i processen och har bidragit med skarp kunskap om kontorsmöbler.
Benny Larsson, Ergoline, Sofie Kalén, JSC, och Karolina Larsson, Ergoline.
Benny Larsson, Ergoline, Sofie Kalén, JSC, och Karolina Larsson, Ergoline.

Ergoline har inrett många kontorslokaler med möbler från ett brett spektra av tillverkare. På senare tid har de varit involverade i PwC:s kontor i Nässjö och Vetlanda och Atteviks back office, konferens och lunchmiljö i Nässjö. Få projekt har dock dragit lika mycket uppmärksamhet till sig som JSC IT-partners nya kontor, en aktivitetsbaserad arbetsplats med unik prägel. JSC:s Sofie Kalén och Petter Jacobs ledde arbetet med visionen och förverkligandet av de nya lokalerna. I arbetet med att hitta funktion, form och rätt känsla i möbler tog de hjälp av Ergoline.
– Karolina har varit med tidigt i planeringsstadiet och noggrant lyssnat in våra behov och krav, säger Sofie Kalén.

Karolina Larsson driver Ergoline tillsammans med Benny Larsson. Benny har otvivelaktigt sålt flest arbetsstolar i Nässjö de senaste hundra åren, och länge var det just detta som var företagets kärnverksamhet. Senare har Ergoline anpassat sitt utbud till att erbjuda hela konceptlösningar. Sedan Karolina kom in i företaget med kompetens och erfarenhet inom koncept och inredningsprojekt, har man kommit ännu närmare kunderna genom hela processen. För Ergoline handlar det helt enkelt inte om att bara sälja möbler, utan att hjälpa till att förverkliga de idéer och behov som kommer fram ur en tät dialog tillsammans med kunden.
– Det är viktigt att man är extremt lyhörd. Det innebär också att man måste kunna förvalta det man får till sig och kunna bli konstruktiv och kreativ i det. Jag försöker kombinera de här viktiga elementen – vad är det för företag, vad är det för verksamhet, vilken typ av miljö ska stödja detta arbete på det allra bästa och mest kreativa sättet? säger Karolina Larsson.

Sofie, Karolina och Benny i ”pulsdelen” av JSC:s nya arbetsplats.

JSC IT-partners nya kontor är naturligtvis ett prestigeprojekt. För ett företag som år efter år hamnar på topplistan över Sveriges bästa arbetsplatser, handlar arbetsmiljön om något mycket mer fundamentalt än bara design eller form. Arbetsmiljön ska i alla avseenden understödja och främja varje medarbetares unika behov, beroende på roll och arbetsuppgifter för att kunna lyfta och prestera sitt bästa. På en aktivitetsbaserad arbetsplats – det vill säga där ingen medarbetare har ett eget skrivbord utan istället olika miljöer och möbler att välja på beroende på vilken arbetsuppgift man har för stunden – blir detta ännu viktigare. I det arbetet har Ergoline bidragit med att ta fram rätt möbler till rätt ändamål.
– Särskilt roligt är det att vi fått kontakt med flera nya företag och kunder som varit och besökt JSC och blivit inspirerade. Gör man bra projekt, då blir det ringar på vattnet, säger Benny Larsson.

Petter Jacobs och Sofie Kalén, som drivit arbetet i inredningsgruppen, är noga med att poängtera att det för JSC har varit viktigt att alla medarbetare har fått vara med på resan. Ett noggrant förarbete har gjorts där alla medarbetare varit delaktiga i processen. Karolina Larsson har suttit med i JSC:s inredningsgrupp och tillsammans med Sofie och Petter arbetat fram slutresultatet.
– Att det ser ut som det gör på JSC är ingen slump, det är ett gediget researcharbete och mycket idéer och tankar som ligger till grund för resultatet samt mycket tid tillsammans i inredningsgruppen för att få ihop helheten, säger Karolina Larsson.

Alla har en personlig smak när det gäller form och design, menar Karolina Larsson, men detta innebär inte att alla Ergolines projekt ser likadana ut. Det är förvisso en utmaning, men personliga preferenser måste stå åt sidan för att kundens behov och önskemål ska uppfyllas. Kännetecknet för en skicklig inredare är därför inte att hennes egen stil känns igen från plats till plats, utan kanske precis tvärtom – att varje nytt projekt har sin egen distinkta framtoning och känsla.
– Det är vår största utmaning och morot, att alltid vara nyfiken, att alltid vilja kreera någonting, att alltid skapa det unika i varje projekt, avslutar Karolina Larsson.