Magnus Penker vinner två priser som VD

Magnus Penker, VD för Innovation 360 Group, har tagit emot två prestigefyllda internationella priser. ”Innovation kan lösa de stora utmaningar mänskligheten står inför”, säger han.
Magnus Penker, vd Innovation 360 Group
Magnus Penker, vd Innovation 360 Group

Magnus Penker, VD för Nässjö Näringsliv AB:s samarbetspartner Innovation 360 Group, har av Business Worldwide Magazine blivit utsedd till Most innovative CEO of the Year Sweden, samt Growth Strategy CEO of the Year Sweden.
– Det känns väldigt väldigt roligt att få dessa utmärkelser, och inte minst som årets mest innovativa VD. I grund och botten är detta ett lagarbete. Det är en bekräftelse till oss men också till alla som jobbar med oss och litar på oss. Att det är en internationell utmärkelse känns extra roligt, säger Magnus Penker.

Idag har Innovation 360 Group tio anställda och 50 Licensed Practitioners i 20 länder. För närvarande arbetar de bland annat med ett innovationslyft inom projektet Growkomp, för företag i Nässjö, Vaggeryd och Jönköpings kommuner.
– Vi har fått glada tillrop, Growkomp är en förebild för hela EU, säger Penker.

Innovation 360 Group har tagit fram ett unikt verktyg för att mäta företags innovationskapabiliteter. Sedan starten har de byggt upp en databas med tusentals företag i 62 länder, vilket i kombination med artificiell intelligens gör att de kan diagnosticera företagens innovationsförmåga. Istället för att innovation ska handla om plötsliga och närmast slumpmässiga idéer, kan man på detta sätt organisera sina innovationer och skapa en strategisk agenda för dem.

Företaget har stora ambitioner, berättar Penker. De är övertygade om att mänsklighetens stora utmaningar – mat, energi, rent vatten, säkerhet, hälsa, utbildning, fattigdom, miljö, demokrati, naturkatastrofer, och– kan lösas av just innovation.
– 2030 hoppas vi att någon lösning på de stora mänskliga problemen kan ledas tillbaka till någon av dem vi hjälpt. Det är vår mission, det är varför vi går till jobbet, vi har gett oss tusan på att innovation kan lösa de stora utmaningar mänskligheten står inför. Vår ambition är att hjälpa en miljon entreprenörer och företagare över världen genom våra digitala verktyg, metodutveckling och konsultuppdrag, avslutar han.

>>Läs en intervju med Magnus Penker på Business Worldwide Magazine’s webbplats (engelska).