Maxitryck i Bodafors har fått ett lyft

Profilreklamsföretaget Maxitryck har fått ett ansiktslyft! Butiken, som ligger centralt i Bodafors, har renoverats både utvändigt och invändigt. ”Vi är verkligen nöjda med resultatet”, säger Sandra Johansson, säljare
Timmy Malmquist och Sandra Johansson

I januari började Maxitryck & Brodyr att renovera sina lokaler på Köpmannagatan 4 i Bodafors. En investering som var välbehövlig när vi frågar Timmy Malmquist på företaget.

– Så vitt jag vet har vi inte gjort några större renoveringar sedan vi etablerade oss här i början av 2000-talet. Så det var verkligen dags, säger han.

Butiken har fått ny fasad och nya fönster. Invändigt har man rivit köket på nederplan för att göra plats för produkter. Dessutom har ny inredning kommit på plats och belysning.

– Det är stor skillnad från tidigare. Framförallt har utställningen blivit mycket ljusare, säger Sandra Johansson.

En styrka att vara ett litet företag

Maxitryck startades 1995 och erbjuder det mesta inom profilkläder, yrkeskläder, företagsgåvor och giveaways. I butiken tar de fram kompletta profilprogram omfattande förädling av kläder och yrkeskläder, med hjälp av brodyr, screentryck och varmprägling. Förutom Timmy och Sandra, jobbar även Carina Petersson på företaget.

– För oss är det en styrka att vara litet, säger Sandra. Många av de större profilreklamsföretagen kräver att man beställer exempelvis minst 25 tröjor för att få trycka sin logga, vilket gör att mindre företag som kanske bara behöver några tröjor inte har någon möjlighet att synas med sitt varumärke. Vi har ringa sådana krav då vi kan trycka direkt här i butiken, fortsätter hon.

När vi besöker Maxitryck står Timmy vid den roterande screentryckspressen. Med hjälp av en rakel, som liknar en spackelspade, drar han över färgen i en ram med utvalt motiv.

– Färgen blandar jag själv utifrån en PMS-karta, som visar vilken färg som kunden har på sin logga, säger Timmy.

– Även om man vet vilka vi är, är det inte alla som vet om att vi faktiskt trycker här inne i lokalen. Det är verkligen ett hantverk som vi jobbar med, avslutar Sandra.