Med 40 år i bagaget löser Gunnar de flesta ”knutar”

Gunnar Hjertquist började sin bana på en advokatbyrå i Stockholm 1976. Med 40 års erfarenheter är han fortfarande lika fascinerad av yrket. ”Det bästa jag vet är att kunna sy ihop ett affärsupplägg som blir formaliserat i ett avtal, då trivs jag”, säger Gunnar Hjertquist.

Gunnar Hjertquist har aldrig ångrat att han valde advokatyrket. Det har gått 40 år sedan han började sin bana på en advokatbyrå i Stockholm. Arbetet är fortfarande lika inspirerande. Sedan många år är han verksam i Jönköping, en region som han uppskattar mycket. Inte minst med tanke på det aktiva och attraktiva näringslivsklimat som finns.

Vi träffar honom när Wesslau Söderqvist har öppet hus torsdagen den 8 december i Munksjötornet vid Munksjöstaden i Jönköping där besöksadressen är Vaggerydsgatan 1. Det strömmar in besökare under hela eftermiddagen. Men Gunnar Hjertquist hinner med en pratstund.

Affärsjuridik är något av hans huvudspår. Det berör ett näst intill outtömligt område med tanke på att olika förvärv skall skötas enligt alla konstens regler. Tvister skall kunna lösas, liksom komplexa transaktioner. Extra komplicerat blir det när företag i vår region skall göra gränsöverskridande affärer.
– Då menar jag inte bara affärer utanför länet, utan affärer över hela världen. Här har vi fördel genom ett mycket omfattande kontaktnät med kompetenta kolleger utomlands. De hjälper oss och våra klienter och vi ger samma hjälp tillbaka.

40 år i yrket är imponerande. Men det har varit roliga år och ännu så länge tänker han verka i denna spännande yrkesroll. Han gläds över det nya kontoret vid Munksjöstaden i med 18 medarbetare i verksamheten och han gläds också över samarbetet med kollegerna på kontoret i Nässjö.

Transportområdet och inte minst järnvägsfrågor har intresserat honom lite extra. Det har blivit ett antal frågor med järnvägsrelaterade företag. Han ser mycket goda utvecklingsmöjligheter inför framtiden. Inte minst för alla de duktiga järnvägsföretag och underleverantörer som finns i Nässjö och i regionen.
– Det är roligt att hjälpa kunder både inom den och andra sektorer. Faktum är att efter så många år i yrket visar det sig att det här med magkänslan fungerar i de flesta lägen. För det mesta går det att ana sig till vilken väg som är mest framkomlig för min klient.

Ibland när en rejäl kris kan vara kopplad till ett uppdrag hos en kund som hamnat i knipa ger Gunnar Hjertquist alltid ett bestämt råd: -Var ärlig och lägg alla kort på bordet, det lönar sig i längden.