Mekonomen blir granne med Atteviks

Mekonomen har länge varit trångbodda i Ängs Däcks gamla lokaler på Storgatan i Nässjö. Men nu ser de fram emot mer än dubbelt så stor yta i bästa skyltläge längs Eksjövägen. ”Vi kommer att kunna erbjuda både nya tjänster och få plats för bland annat husbilar”, säger Patrik Svahn som driver bolaget.

Hunseberg Bilservice heter bolaget som driver en av de tre Mekonomenverkstäder som finns i Nässjö. Bolaget ligger på Storgatan (i Ängs Däcks gamla lokaler) och lever en tillvaro lite i det dolda.

– Vi brukar säga att om vi skulle leka företagskurregömma skulle vi vinna. Men det nya läget blir ju något helt annat, berättar Patrik Svahn som driver bolaget tillsammans med sin svärfar Hans Karlsson.

Första veckan i april går nämligen flytten till en lokal som ligger mellan Atteviks och Smålandskräftan.

– Vi har vuxit ur den befintliga lokalen sedan länge. Vi har fem liftar på alldeles för liten yta och får inte in husbilar i dagsläget – de får vi laga utomhus. Men vi har varit kvar på grund av att vi inte hittat rätt lokal förrän nu, säger Patrik.

Den nya lokalen blir på 850 kvadratmeter och är mer än dubbelt så stor och gör det möjligt för både husbilsreparationer, butik och nya tjänster.

– Dels kommer vi att satsa på AC-service, som är något vi inte erbjuder idag. Dessutom kommer vi öppna en butiksdel med ett bra sortiment av allt från spolarvätska till olja – men inte direkt. Vi får ta det lite stegvis efter flytten. Det passerar ju en hel del trafik vid Sörängsrondellen som har behov av torkarblad och annat, säger Patrik.

Stängt men öppet

I samband med flytten i början av april kommer verkstaden hålla stängt under en vecka.

– Själva flytten görs första veckan i april, men vi kommer att ha tidsbokningen öppen som vanligt på telefon så våra kunder komma att kunna nå oss, säger Patrik.

Förutom större lokal och bättre skyltläge kommer flytten få en rad positiva konsekvenser, menar Patrik. Bland annat hoppas man kunna fortsätta växa och anställa mer personal.

– Vi har haft en stadig utveckling sedan starten 2014 och med flytten ser vi möjlighet att utöka personalstyrkan från dagens fem anställda till sju. Det är framförallt mekaniker som vi ser ett ökat behov av, berättar han.

– Sedan gör vi ju den här satsningen för våra kunders skull, så klart. Allt blir positivt med flytten – både storleken på lokalen, skyltläget och vårt erbjudande av tjänster och produkter, säger Patrik.

Det finns också planer på kringtjänster som kommer att dyka upp runt den nya lokalen, berättar Patrik lite hemlighetsfullt.

– Men inget är helt klart ännu, så du får hålla ögonen öppna, säger Patrik.


 
Om Mekonomen – Hunsberg Bilservice

Hunsberg Bilservice ägs av Patrik Svahn och Hans Karlsson. Hans har tidigare varit delägare i Ängs Maskincentral. Bolaget bildades 2014 och har vuxit sedan starten och har idag fem anställda. Den 1-8 april flyttar verkstaden från Storgatan till Bockängsgatan, mitt emellan Atteviks och Smålandskräftan (där Knutssons el, värme och ventilation tidigare låg).