Inspirera ungdomar och hitta din framtida arbetskraft på Framtidsmässan

Den 21 mars arrangeras mässa på Brinellgymnasiet. En chans för arbetsgivare och utbildningsanordnare att marknadsföra sitt företag eller sina utbildningar.

”Mässan är en satsning som vi gör tillsammans med Nässjö Näringsliv, Arbetsförmedlingen, Nässjö kommun och Nässjö Lärcenter”, säger Sofia Carlsson från Brinellgymnasiet (tredje person från vänster). På bild ser vi även Erik Nygårds (Nässjö Näringsliv), Rickard Fransson (Arbetsförmedlingen) och Sarah Larsson (Nässjö Lärcenter).

Flera företag tar chansen att synas. Bland andra Peab Byggservice som finns med kontor i Nässjö.

Under mässan kommer artisten Axel Schylström att tala inför gymnasieelever i årskurs två och för utställarna.

Den 21 mars är det återigen dags för Framtidsmässa på Brinellgymnasiet. Förra årets mässa var minst sagt välbesökt. På plats fanns 81 utställare och runt 1700 besökare. Det var första gången som Brinellgymnasiet arrangerade mässan tillsammans med Nässjö Näringsliv, Nässjö Lärcenter, Nässjö kommun och Arbetsförmedlingen. Det var också första gången som man bjöd in en talare. Då kom Aron Andersson, äventyraren som inte låter det faktum att han är rullstolsburen vara ett hinder för att bestiga Kebnekaise eller Kilimanjaro.

– Inslaget med Aron blev väldigt uppskattad och är ett koncept som vi kommer att fortsätta med. Den här gången kommer Axel Schylström, som har varit med i bland annat Melodifestivalen och Idol. Han kommer att bjuda på en föreläsningsshow där han delar med sig av de knep han använt sig av för att finna motivation och inre drivkraft, säger Erik Nygårds, projektledare för Framtidsmässan och affärsutvecklare för Nässjö Näringsliv. Och givetvis bjuder han på sång!

Öppen för allmänheten

Under dagen kommer utställarna att få träffa högstadieelever från årskurs åtta, gymnasieelever och studerande från vuxenutbildningar samt yrkeshögskolan.

– Mässan är inte bara till för elever och studerande i Nässjö kommun, utan vi bjuder även in allmänheten, säger Sofia Carlsson, kommunikatör vid Brinellgymnasiet. Om du söker jobb eller vill börja studera är det här ett utmärkt tillfälle att lära känna arbetsgivare och få information om utbildningar.

Viktigt att visa att man finns

I skrivandets stund har 46 arbetsgivare och utbildningsanordnare anmält sig som utställare. Bland andra Handelsbanken, Flokk, Callo Sintermetall, Sörängens Folkhögskola och Peab Byggservice, som såg det som en självklarhet att vara med.

– Vi vill växa i Nässjö och för att kunna göra det behöver vi synas som arbetsgivare. Vi behöver berätta vad vi gör och visa upp vilka jobbmöjligheter som finns, så att vi har någon att rekrytera när vi expanderar, säger Anel Bobar, platschef på Peab Byggservice i Nässjö.

Utöver arbetsgivare och utbildningsanordnare kommer även elever att visa upp sina UF-företag. 

Här kan du läsa mer om Framtidsmässan >>