Nässjö BowlingCenter storsatsar

Nya maskiner ska ge mer speltid och trivsammare miljö på Nässjö BowlingCenter.
Mats Andersson
Mats Andersson vid de 30 år gamla och potentiellt farliga maskinerna.

Mats Andersson har arbetat på Nässjö BowlingCenter sedan 1981. Redan på den tiden fanns nuvarande maskiner på plats (de som rasslande transporterar klot och käglor till rätt plats). Idag lägger han ett par timmar varje dag på att serva maskinerna, men snart är det slut på det – i juli kommer helt nya maskiner att göra livet enklare.
– Vi kommer att vinna mycket på detta i vår träningsmiljö. Jag kan helt enkelt välja vilka käglor som ska ställas upp genom att klicka på mobilen, säger Mats Andersson, som äger och driver Nässjö BowlingCenter tillsammans med Lotta Runström.

Perfekt för en bowlinghall belägen i den enda svenska staden som innehar ett bowlinggymnasium. Den egentliga anledningen till maskinbytet är dock arbetsmiljömässig.
– Arbetsmiljöverket har jagat bowlinghallar sedan de kom på att det är en farlig arbetsmiljö när man håller på med de här äldre maskinerna. Förhoppningsvis får vi nu utöver en säkrare arbetsplats även en tystare och trivsammare miljö. Dessutom blir maskinerna mer energisnåla och miljövänliga.

Hela investeringen uppgår till två miljoner kronor, en icke oansenlig summa för en bowlinghall som får hård konkurrens från Let’s Dance och Robinson. Efter sommaren finns det stora planer på nysatsningar – inte minst för företag. Bowlinghallen har öppet fram till 30 juni och öppnar igen 5 augusti.