Nässjö och regionen i fokus på Nordic Rail

Nässjö syns extra mycket under mässorna på Elmia under nästa vecka.

Jönköping Nässjö Vaggeryd

Nässjö och regionen ges möjlighet att profilera sig lite extra i anslutning till Nordic Rail- och Future Transport-mässorna som arrangeras på Elmia i Jönköping den 8-10 oktober.
Nordens största logistiktidning, Intelligent Logistik arrangerar ett seminarium. Det inleds av Holger Jonasson, som representerar Nässjö Näringsliv AB och Nässjö kommun.
– Ett utmärkt tillfälle för oss att synas i ett kvalificerat sammanhang. Naturligtvis tar jag tillfället i akt att berätta om våra kvalitéer både i Nässjö och regionen. Jag ska försöka överraska åhörarna med ett lite annorlunda upplägg, kommenterar Holger Jonasson.

Nässjö kommer att synas rejält under mässdagarna. Dels i den monter som Nässjö, Jönköping och Vaggeryd har tillsammans på Future Transport. Montern har  perfekt placering där det bjuds både på inspiration och ostkaka, Monter A 03:20. Vidare medverkar Brinellgymnasiets järnvägsutbildning på Nordic Rail i samverkan med ett par andra utbildare inom järnvägssektorn. Monter B04:111. Därtill satsar Nordiska Infrastrukturskolan på en egen monter. Monter: B 04:10. Förvisso är det senare en pågående förstudie, men tillfället att knyta kontakter med flera av de 4 000 besökarna vill man inte missa. Nässjöakademin är aktiv. Bland annat kommer ett antal studenter att hjälpa till och suga upp kunskap från deltagande företag kring hur man ser på utbildningsmöjligheter.

Den som representerar ett företag och vill ha en fribiljett till mässan kan klicka på följande länk: www.nnab.se/fribiljett


Ur tidningens Intelligent Logistiks presentation:
Inbjudna talare är bl a Holger Jonasson, Nässjö Näringsliv AB, som med engagemang och entusiasm lyckats sätta den klassiska järnvägsknuten Nässjö på den nordiska logistikkartan, med en rad stora etableringar.

Jernhusen AB är en av de ledande aktörerna på järnvägssidan, med ambitiösa planer för att öka godsvolymerna på järnväg och i kombiterminaler. Micael Svensson är här chef affärsområde godsterminaler. Han berättar om Jernhusens framtidsplaner.

På NCC Property Development har Maria Björsander motsvarande uppdrag. Hon kommer att berätta om hur NCC resonerar vid valet av investeringar och hur hon ser på markpriser, infrastruktur och kommunernas roll och bemötande.
Seminariet avrundas med ett panelsamtal. Det blir också tillfälle till frågor.