Höglands nya rum lyser av modernt sextiotal

Det finns inte ens en flisa kvar av det som tidigare var hotellrummen. Det gamla är utblåst och rummen är som helt nya, beskriver Carol Hansson, hotellchef.

20131003_hogland

Nu är alla 103 hotellrum på Hotell Högland nyrenoverade och klara för att ta emot gäster. Rummen är klädda i en modern tappning av sextiotal, vilket ger en stilren och mycket fräsch känsla. Även badrummen har fått ny inredning och nytt kakel har satts upp. Det enda hotellrummet som inte behövde renoveras var sviten, som redan var fin.
– Det har blivit ett stort lyft för hotellet. Vi får så mycket positiva reaktioner från gästerna, det är roligt, säger Torgny Gunnarsson, VD på Hotell Högland.
– Många gäster säger att det är väldigt stilrena och smakfulla rum. Det är även många som är väldigt nöjda med våra bekväma sängar, säger Carol Hansson.

Renoveringen var beräknad att ta elva månader, men det hela gick på tio. Totalt hamnade investeringen på åtta miljoner kronor, en investering som inte bara gynnar hotellet utan även hela Nässjö kommun, menar Torgny Gunnarsson.
– Vi ser inte på Hotell Högland som ett enskilt objekt utan något som hör till och behövs för Nässjö. Vi är det enda hotellet i kommunen och om folk kommer till Nässjö bor den större delen hos oss. Det intryck de får av hotellet speglar sig i viss mån på resten av kommunen. Därför tycker vi att det är viktigt att gästerna får bo i fina och fräscha rum, säger Torgny Gunnarsson.

Det är för tidigt att se några klara siffror på om hotellets renovering har lett till fler kunder, men det upplevs som det, menar Carol Hansson. Fler bokningar än vanligt har gjorts den senaste tiden och många av kunderna är så nöjda att de glatt berättar att de gärna kommer tillbaka och bor på hotellet fler gånger.

En sak som är säker är att sedan i januari har hotellets beläggning ökat med hela tre procent, en svåruppnåelig siffra.
– Vi hoppas kunna öka så mycket i beläggning att en utbyggnad av fler rum blir ett naturligt nästa steg. Det finns möjlighet att utöka rumskapaciteten med ytterligare 12 rum, säger Torgny Gunnarsson.

I samband med renoveringen har hotellet investerat i en nytt komplett TV-anläggning med 32-40” LCD TV.
– Det är viktigt att det finns bra TV på rummen och det gäller att ha ett brett kanalutbud, säger han.

Vare sig tv-kanaler eller tillgång till trådlöst internet kostar något extra utan ingår i rummen. Efter årsskiftet kommer prislappen att justeras något för hotellrummen men inget som är avskräckande, tillägger Torgny Gunnarsson. Tanken är att kunna fylla de dagar som rummen inte är fullbokade med gäster, och det hoppas hotellet att den nya renoveringen ska hjälpa till med.