”Nässjöbor, var med i världens största fikapaus!”

Den 7-9 maj kan du vara med och fika för bättre arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. ”Förra året registrerades 8 fikapauser i Nässjö. I år hoppas vi på många fler!” säger Ellinor Färg.
"Nässjöbor, var med i världens största fikapaus!"
Dennis Lundquist och Ellinor Färg, Fairtrade-samordnare i Nässjö.

Varje år arrangeras World Fairtrade Challenge – en fikautmaning där det gäller att få så många som möjligt att fika Fairtrade-märkt. Förra året deltog över 2 miljoner personer i utmaningen, varav 515 000 svenskar. I Nässjö registrerades 8 fikapauser som tillsammans hade 1033 deltagare. En siffra som Ellinor Färg, Fairtrade-samordnare i Nässjö, hoppas kunna slå i år.

– Desto fler vi blir som fikar Fairtrade-märkt, desto större skillnad gör vi för de människor som odlar och producerar våra råvaror, säger hon.

Fairtrade är en oberoende certifiering som genom kontroller och kriterier för hållbar utveckling ger människor i länder med utbredd fattigdom möjlighet att, med egen kraft, förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Genom Fairtrade får odlare och anställda en tryggare försörjning, mer utbildning och ökade resurser till omtanke om miljön.

Så är du med i utmaningen

1. Registrera din fikapaus på fairtradechallenge.se
2. Fika minst en Fairtrade-märkt produkt under den 7-9 maj. Det kan vara kaffe, te, socker, bananer, godis, glass…
3. Klart!