Nässjös tillväxt 100 jobb: ett gott nytt år väntas

Nässjöföretagen investerar så det gnistrar och exploderar ut runt hundra jobb de kommande åren.

20131219_tillvaxt

Företagen i Nässjö satsar och utvecklar. Det är både intressanta nyetableringar där företag väljer Nässjö och större expansioner av befintliga företag som kommer. En del företag har haft ett tufft år 2013, men ser nu en ljus framtid där jobb räddas.
– I vår dialog med Nässjöföretagen ser vi att det investeras över en halv miljard kronor. Ett annat tillväxtmått är att det ackumulerat och har kommit till 155 nya aktiebolag mellan åren 2006 och 2011, säger Claes Johansson, VD på Nässjö Näringsliv AB.

Just nu spanar JSC it-partner AB efter företag som är intresserade av att köpa deras fastighet. Inte för att lägga ned, tvärtom – de ska flytta och bygga en ny och större fastighet. Tillsammans med deras kunder växer de stadigt och behöver nu både utöka med rum och personal. De räknar med att anställa fem till tio nya medarbetare som är hejare på verksamhetsutveckling och infrastruktur.
− Vi vill fortsätta utvecklas i Nässjö och i regionen och eftersom vi har vuxit ur våra befintliga lokaler ser vi flytten som ett naturligt nästa steg att kunna göra detta, säger Christer Löwdahl, VD på JSC it-partner AB, och tillägger att de ser Nässjö som en positiv tillväxtort.

Även Atteviks Personvagnar AB har tagit tag i spaden för att bygga en helt ny anläggning. Den nya, 7 000 kvadratmeter stora byggnaden är strategiskt placerad intill riksväg 40, och kommer att hamna i blickfånget för tusentals bilar som passerar dagligen. Anläggningen kommer att inrymma både en nybilshall och ett skadecenter – Atteviks enda i länet.
− Den här anläggningen kommer att stärka oss i hela Höglandet, vilket kan leda till åtta nya jobb, säger Dan Jonsson, VD på Atteviks.

Sherwin-Williams är också med och bygger om. De ökar lagerytan med 50 procent och den nya ytan kommer att ge en bättre arbetsmiljö och bättre förutsättningar för företaget. Samtidigt förbereder de för fler kontorsplatser eftersom de inte längre får plats i lokalerna.
− Vi är fler som arbetar här än vad det var tänkt från början och att vi får växa i Nässjö ser vi bara positivt på eftersom det ligger så bra till med transportflödena, säger Anders Lingh, Director of Operations North Europe på Sherwin-Williams.

Inte minst bygger Jysk ut med 75 000 pallplatser i ett högteknologiskt automatlager, en investering som kommer att bli en av Skandinaviens största under det kommande året inom logistik. Detta beräknas ge tjugo nya jobb inom logistik och teknik.

Forserums verktyg har haft ett fullspäckat år. De har både byggt om och köpt in nya maskiner, en investering som hamnat på 23 miljoner kronor. Ytan har de ökat med 2300 kvadratmeter och de har köpt in en stans- och kombilaser och en kantpress. På sikt räknar de med att öka sin personal.
– Det ser bra ut inför nästa år och det är ju nu det ska börja generera tillbaka, säger Torbjörn Andersson, VD och produktionschef på Forserums verktyg.

Några som arbetar med att få ut arbetslösa på arbetsmarknaden är Diamant Personal. De räknar med att få anställa 30 till 40 personer i början av år 2014.
– Vi ser väldigt ljust på framtiden. Jag tror att fler företag kommer att söka hjälp hos bemanningsföretag för att inte dra på sig för stora personalkostnader, säger Micael Edh, VD på Diamant Personal.

Nässjö Näringsliv AB är på årsbasis delaktiga i ett tiotal uppstarter av företag, ett tiotal etableringar och cirka 1400 utvecklingsinsatser.
– Från vår sida ser vi fram emot att vara delaktiga i företags utvecklingsarbete under år 2014. Så är även fallet för kommunledningen. Tillsammans med företagen vill vi hitta de bästa lösningarna för tillväxt i Nässjö kommun. Man ska inte tveka att höra av sig till Nässjö Näringsliv AB, avslutar Claes Johansson.