Nevotex gör sin största investering någonsin

Nevotex investerar tungt i sina fastigheter i Nässjö. ”Vi ska både förnya och bygga ut våra lokaler vilket kommer att effektivisera verksamheten och göra det möjligt för oss att nå våra tillväxtmål” säger Tommy Grahn, VD för Nevotex.


Klicka på ”play”-knappen för att se Claes Johanssons intervju med Tommy Grahn.

20171207_entre_1
Såhär kommer Nevotex nya huvudentré att se ut på Brogatan 12 i Nässjö. Illustration: BSV arkitekter & ingenjörer

Nevotex står inför den största investeringen någonsin i sin 130-åriga historia. Grossistföretaget, som har kunder inom inredning och möbelproduktion samt en producerande enhet för sömnad och montering, har haft en enorm tillväxt de senaste åren och räknar med en fortsatt stark ökning.
– För fem år sedan hade vi en omsättning runt 190 miljoner kronor. I år går vi mot 270 miljoner och siktar på att nå 430 miljoner år 2022. Den tillväxt som vi har gjort och ser framför oss gör att vi måste se över vår effektivitet och våra lagermöjligheter. Därför investerar vi nu i våra lokaler i Nässjö, säger Tommy Grahn, VD för Nevotex.

Kontor ska flyttas och ny entré ska byggas

Nevotex kommer att renovera 7500 kvadratmeter och bygga ut med 2900 kvadratmeter. Kontoren, som idag ligger på andra våningen, ska flyttas till första våningen. Samtidigt ska kontorsdelen på andra våningen renoveras för att sedan hyras ut till andra företag. Huvudentrén, som idag vetter ut mot järnvägsbron vid Brogatan, ska flyttas till samma sida som parkeringsplatserna.
– Idag har vi vårt showroom i en annan fastighet bredvid, men med denna ombyggnation kommer showroomet att vara en del av vår nya entré och våra säljare kommer att ha sina kontor i anslutning till det, säger Tommy Grahn.

Vidare ska man riva stora delar av befintliga lokaler och bygga ihop lagret som idag ligger i två olika fastigheter. Man kommer även investera i packningsmaskiner och införa plocktorg, för att effektivisera flödet.
– Idag har vi mycket gångtid mellan olika avdelningar för att hämta varor. Med plocktorg kommer alla frekventa varor att vara inom 5 till 10 meters håll för personalen, säger han.

Fler personalutrymmen

Man bygger också fler personalutrymmen med möjlighet för trivsel, träning och gemenskap, bland annat en lounge och ett träningsutrymme med bastu och omklädningsrum.
– Det är oerhört viktigt att personalen trivs på en arbetsplats. Att kunna erbjuda sina medarbetare bra personalutrymmen är en del i att skapa den trivseln. Redan idag är vi ett 40-tal anställda och tillväxten skapar nya arbetstillfällen inom hela företaget, säger Tommy Grahn.

Vill satsa på solenergi

I samband med byggnationen tittar man på möjligheten att investera i solenergi.
– Vi planerar på att täcka 400 kvadratmeter tak med solceller. Det skulle innebära att vi blir helt självförsörjande när det gäller vår förbrukningsel. Så det är ett jättespännande projekt det här, säger Tommy Grahn.

Börjar bygga i april

Nevotex räknar med en byggstart i april 2018 och hoppas på att vara klara ett år senare.
– Vi kommer att bygga i etapper då verksamheten måste fungera som vanligt under byggtiden, säger Tommy Grahn.

Personalen – en viktig framgånsfaktor

Tommy understryker att det är tack vare personalen som man har kunnat nå sina tillväxtmål.
– Vi har under en längre tid jobbat med vår teamutveckling. Vi har tagit fram vår värdegrund och våra värdeord att en ”Nevotexare” ska vara professionell, innovativ och engagerad, vilket vi också är och det är därför vi har kunnat ha den tillväxt som vi har. Utan vår kompetenta och duktiga personal hade vi inte kommit så här långt, avslutar han.