Fideli Omsorg planerar LSS-boende i Nässjö

En ny gruppbostad för LSS-boende planeras i Norrboda. ”Förhoppningen är att den ska vara inflyttningsklar till jul nästa år” säger delägare Mikael Sjödahl.
Fideli Omsorg planerar LSS-boende i Nässjö
Nässjö Näringslivs VD Claes Johansson(höger) hälsar Mikael Sjödahl och Alexandra Olofsson från Fideli Omsorg varmt välkomna till Nässjö.
Fideli Omsorg byggnad i Vetlanda
Fideli Omsorgs nybyggda LSS-boende i Vetlanda. Man vill uppföra en precis likadan i Nässjö.
20171205_fideli_artikel3
Varje lägenhet har en egen uteplats. På bilden ser vi den gemensamma uteplatsen.
20171205_fideli_artikel4
Lägenheterna är tvårumslägenheter med eget kök och badrum.

Nu har Fideli Omsorg lämnat över bygglovet till kommunen gällande ett nytt LSS boende i Nässjö. Det entreprenörsdrivna företaget, som samarbetar med Connys Bygg, har förvärvat en tomt på 2 500 kvadratmeter i ett lugnt villaområde vid Skungelidsvägen i Norrboda. Här ska de bygga en fastighet på ca 500 kvadratmeter med totalt sex lägenheter för personer inom LSS, personkrets 1.
– Vi brinner för målgruppen och jobbar för att skapa de bästa förutsättningar till goda levnadsvillkor. Tomten i Norrboda är perfekt för detta ändamål och vi tror att det kan bli ett bra hem för många, säger delägare Mikael Sjödahl.

Lägenheterna planeras bli tvårumslägenheter om 40 kvadratmeter med eget kök och uteplats. Fastigheten ska man bygga i ett plan med tillhörande gemensamhetsutrymmen som kök, allrum, uteplats och tv-rum.
– Det kommer att bli rymliga och framförallt moderna boenden. Vi har en speciell design på våra fastigheter med en tyngd på hållbarhet. Ytterväggarna är linoljelaserade och vi har sedum-växter på taket, säger Mikael Sjödahl.

10-tal nya jobb

Mikael Sjödahl berättar att satsningen i Nässjö är i 20-miljonersklassen och kommer att tillföra 10-tal nya arbetstillfällen för orten.
– Vi kommer att framförallt behöva pedagoger och boendestödjare, tillägger Alexandra Olofsson från Fideli Omsorg.

Alexandra Olofsson är verksamhetschef för LSS-boendet i Vetlanda och kommer även bli verksamhetschef för boendet i Nässjö.
– Fideli satsar just nu med flera LSS-boenden på höglandet. Utöver Nässjö startar snart byggnation i Eksjö, och boendet i Vetlanda blev nyligen färdigt, avslutar hon.