Nya bostäder i Nässjö snart byggklara

Det planerade bostadsområdet Kavalleriet i Ingsbergsområdet börjar fyllas – ett fåtal kontrakt återstår innan byggnation initieras.

Det finns ett stort intresse för nya bostäder i Nässjö. Det har boendeutvecklingsbolaget Park&Villas märkt av sedan man började planera för Brf Kavalleriet i Ingsbergsområdet. Snart har man fyllt bostäderna till de 70 procent som krävs för byggstart.
– Vi har ett femtontal bokade och behöver tre, fyra till, sedan kör vi på, säger Jonas Sagerklint, projektchef, Park&Villas.

Kavalleriet blir ett helt nytt bostadsområde i stadsdelen Ingsberg, nära Ingsbergssjön. Totalt handlar det om 24 bostadsrätter samt tre stadsradhus.
– Hela konceptet med den miljö vi bygger är unik. Den är ganska påkostad, lite som att bo i hus men ändå bo i lägenhet med väldigt hög materialstandard, takhöjd, hög tekniknivå. Energimässigt ligger det väldigt rätt också, säger Peter Samuelsson, vd Park&Villas.

Med solpaneler och bergvärme kommer driftskostnaden vara mycket låg. Enligt energiberäkningar ligger förbrukningen på 24 kilowattimmar per kvadratmeter – Boverkets riktlinjer säger att förbrukningen ska vara under 50 kilowattimmar för att klassas som lägsta nivå. På området uppförs ett gästhus med egen övernattningslägenhet, bastu och jacuzzi, och även ett stort växthus i engelsk stil. Intresset har som sagt varit stort.
– Vi är glada för samarbetet med Mäklarhuset som är väldigt aktiva och drivande, säger Peter Samuelsson.

Park&Villas är baserade i Gränna men har nyligen öppnat kontor även i Nässjö, en kommun som de tror starkt på.
– Vi vill satsa på Nässjö på lång sikt. Det här är ett första projekt, sedan kommer det att bli fler, avslutar Jonas Sagerklint.

>>Läs mer om Brf Kavalleriet